Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Antifašisti Žabljaka: Pružamo podršku Vuksanović Stanković i svim ženama u Crnoj Gori

Cilj je, kako smatraju, nastavak izrugivanju svega Crnogorskog i pridobijanju pristalica za tu i takvu ideologiju

Ne zavaravajmo se da ovaj promišljeni incident sa gnusnim naslovom i spominjanjem imena žene Crnogorke, nije dobro osmišljen i da nema svoj politički nastavak djelovanja, kazali su Antifašisti Žabljaka.

Oni su osudili uvrede političara iz Srbije Vojislava Šešelja koje je uputio na račun bivše poslanice u Skupštini Crne Gore Draginje Vuksanović Stanković.

”Pružamo podršku Draginji Vuksanović Stanković kao i svim ženama u Crnoj Gori”, dodali su.

Cilj je, kako smatraju, nastavak izrugivanju svega Crnogorskog i pridobijanju pristalica za tu i takvu ideologiju.

”Popularni voditelj podkasta dobio je otkaz jer je u programu izjavio da bi Brazil trebalo da ima sopstvenu nacističku partiju. Bruno Ajub, čiji je podkast jedan od najslušanijih u Brazilu, izvinio se kasnije zbog tih komentara, navodeći da je bio „veoma pijan” tokom emisije. Brazilski državni tužilac pokrenuo je istragu povodom sumnje da je voditelj „opravdavao nacizam”. Pod istragom je i poslanik koji je učestvovao u podkastu. Ovo se desilo prije dvije godine”, naveli su Antifašisti Žabljaka, te dodali da ne živimo u Brazilu da bi očekivali ovako jasan društveni odgovor na pomisao nacizma.

”Niti su akteri bili “pijani” niti poslanici “slučajni prolaznici”. Tlo na kojem su se ugnjezdile “ptice rugalice” i poju obesmišljavajući društvene vrijednosti i žrtve je ono tlo kojim živimo. Od probranih pojaca tih “rugalačkih” pjesama najžilaviju i najdugovječniju pojavu svog delovanja održao je Vojislav Šešelj. Kroz četrdesetogodišnje ruganje grobovima najčestitijih ljudi pokazao je kukavičluk tipičan kasti koja ga sledi i oponaša. Treba mu priznati da je u tom svom kukavičluku imao istančan smisao za vodjenje politike “incidenta” bez posleduce po krivično pravnu odgovornost za sebe. Za odgovornost su zadužene njegove “junoše” koje kao snoplje bezočno žrtvuje. Neka se zamisle crnogorski izdavači i dijelatnici čija će “posljednja biti. Ponovo pogledajte film “Momci iz Brazila” i neka bude jasno šta je cilj sa ovakvim naslovom.”, zaključili su.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Piki 81
14.11.2023-12:09 12:09

Jel bre neko pročitao rečenicu iz te knjige, tiraž 1000 primjeraka a svi već znaju šta u njoj piše?!