Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Američki zvaničnik Derek Šole dolazi na Balkan, ali ne i u Crnu Goru

Šole je početkom decembra 2022. godine planirao posjetu Sjevernoj Makedoniji, Kosovu, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj te Belgiji

Specijalni savjetnik američkog državnog sekretara Derek Šole planirao je početkom mjeseca posjetu zapadno balkanskim zemljama, među njima i Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Međutim, posjeta našoj zemlji je otkazana, a razlozi nisu poznati.

Šole je početkom decembra 2022. godine planirao posjetu Sjevernoj Makedoniji, Kosovu, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj te Belgiji.

Nedugo nakon što je ozvaničio da će posjetiti naš region, Šole je podijelio vijest da je zaražen koronavirusom i da putovanja mora prolongirati za početak nove godine.

Sada, nakon što su rezultati koronavirusa negativni i može putovati, Šole je najavio diplomatsku posjetu državama na čijem spisku se, međutim, više ne nalazi ni Crna Gora ni BiH.

On će, kako je objavljeno na zvaničnoj stranici State Departmenta, posjetiti Sjevernu Makedoniju, Kosovo, Srbiju i Ujedinjene Arapske Emirate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve