Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Albanski forum Bogdanoviću: Albanska zastava je Skenderbegov amanet

Iz Foruma takođe poručuju da neće dozvoliti da se građani Malesije kažnjavaju i da se skup upoređuje sa onima na kojima se proziva mržnja i šovinističke poruke

Albanski forum poručio je ministru kulturre Aleksandru Bogdanoviću da je zastava na skupu na Cijevni nacionalna zastava svih Albanaca, gdje god žive i zastava koju je u amanet ostavio najveci albanski nacionalni junak Đerđ Kastrioti-Skenderbeg ujak Ivana Crnojevića.

Zastava Albanije/Pixabay

Forum je reagovao pošto je Ministarstvo kulture najavilo da će podnijeti prijavu protiv organizatora skupa na Cijevni jer su na tom okupljanju bili istaknuti simboli druge države i to bez nacionalne zastave Crne Gore.

“Gospodine ministre, takođe bi trebalo da znate, da su organizatori tradicionalnog skupa građani Malesije i naša dijaspora, koja je zajedno sa sugrađanima albanske nacionalne zajednice u Crnoj Gori, kao autohton narod, dala punu podršku obnove crnogorske nezavisnosti 2006. godine i svim euro-atlanskim integracionim procesima Crne Gore, i u tim procesima ta zastava nije smetala, a vi je danas upoređujete sa nekim drugim zastavama i skupovima”, navode iz Foruma.

Iz Foruma takođe poručuju da neće dozvoliti da se građani Malesije kažnjavaju i da se skup upoređuje sa onima na kojima se proziva mržnja i šovinističke poruke.

“Takođe treba vas podsjetiti da ova manifestacija, iako je usko povezana sa katoličkom slavom internacionalnog karaktera, prisutni su bili svi Albanci Malesije i naša dijaspora, jer nama je primarna nacija, zastava i međusobno poštovanje, pa onda i vjerske i druge slave, za razliku od drugih, što smo na djelu, vjekovimo dokazali i pokazali. Za Albance, vaša prijava ništa ne znači nego da ste sami sebi ostavili ljagu vašim djelovanjem”, poručili su oni.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve