Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Agović: Odlaganje popisa vrlo razuman potez

''Na osnovu kontakata koje imamo sa brojnom dijasporom kod mnogih od njih preovlađuje stav da je neko želio na brzinu, bez dovoljne pripreme da napravi popis u kojem neće biti popisani svi građani i njihova imovina u skladu sa propisima''

Samir Agović, predsjednik opštine Petnjica i predsjednik popisne komisije u toj opštini, kaže da je odlaganje popisa vrlo razuman potez, imajući u vidu sve relevantne činjenice koje se tiču popisa u Crnoj Gori, a one ukazuju na brojne nedostatke i manjkavosti kada je u pitanju kontrolni mehanizam, posebno kod konačnog unosa podataka koji se tiče građana koji žive u Crnoj Gori, kao i onih koji su u dijaspori, te brojne nejasnoće u vezi popisa za građane koji se nalaze u dijaspori na privremenom radu.

“Na osnovu kontakata koje imamo sa brojnom dijasporom kod mnogih od njih preovlađuje stav da je neko želio na brzinu, bez dovoljne pripreme da napravi popis u kojem neće biti popisani svi građani i njihova imovina u skladu sa propisima. Sa njima niko od zvaničnika nije kontaktirao niti su oni informisani o ovom izuzetno značajnom državnom poslu. Iz navedenog smatram da je odlaganje popisa vrlo razuman potez”, ističe Agović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve