Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić: Hajka na crnogorske suverenističke medije i intelektualce mora već jednom prestati

''Umjesto da se pokreću tužilački i sudski progoni protiv onih koji ruše Crnu Goru, oni se montirani ideološko-politički, bilo krivični ili prekršajni, pokreću protiv onih koji brane Crnu Goru i njene egzistencijalno-esencijalne vrijednosti''

Od osnivanja smo uvijek reagovali, principijelno i pravovremeno protiv politički motivisanih procesa koji se sprovode nad glasnogovornicima slobodne misli u Crnoj Gori, kojima je pod ovim mirnodopsko-okupacionim režimom jedini “grijeh” (a tu nikakvoga grijeha nema) bio i ostao taj što iz čiste savjesti stoje na braniku Crne Gore, protiveći se kontinuiranim nasrtajima na crnogorsko državno i nacionalno biće, poručuje predsjednik Crnogorske evropske partije Novak Adžić.

Taj raniji naš stav je gvozdeno čvrst i dosljedni smo njemu, dodaje Adžić.

– Ako ovo nije zemlja diktatorskog, totalitarnog ili autokratakog tipa, onda hajka na crnogorske suverenističke medije, intelektualce itd, mora već jednom prestati.

Umjesto da se pokreću tužilački i sudski progoni protiv onih koji ruše Crnu Goru, oni se montirani ideološko-politički, bilo krivični ili prekršajni, pokreću protiv onih koji brane Crnu Goru i njene egzistencijalno-esencijalne vrijednosti.

Ne, CEP ne pristaje na to. Crna Gora je država svih njenih građana, jednakopravno, ali CEP poručuje da nema Crne Gore bez Crnogorki i Crnogoraca i da Crna Gora od iskona i za vjekove buduće može opstati samo onda kada se poštuju prava svih građana, nacija i religija u Crnoj Gori u punom kapacitetu.

Znači, CEP ne vidi Crnu Goru u kojoj u vladi i ukupnoj vlasti nema Crnogoraca, iskonskih, koji nijesu podložni trgovini ili renti radi položaja i ličnog profita. CEP smatra da ova vladajuća politićki Frankeštajn koalicija u Crnoj Gori treba da padne sa vlasti na vanrednim izborima – navodi Adžić.

Nikakvoga dobra Crnoj Gori donijela nije, kaže on.

– No sve gore od gorega, sto puta gore nego za vrijeme promašene ranije oligarhijsko-plutokratske vlasti do 2020. Mjera i distanca je ljudska vrlina-kazivao je Niče.

Zato je put uspjeha u jasnoj ideologiji i čistoj politici sa čistim ljudima i samo u zdravom kompomisu u podijeljenom društvu, samo ako je to u interesu Crne Gore. Sa ovim režimom kompromis je iluzija i ne treba o tome ni razmišljati.

Kompromis je moguć među suverenističkim političkim snagama i CEP je otvoren za dijalog u tom smislu za dobro Crne Gore. Ekskluzivu, monopole, diktate nijesmo skloni da prihvatimo.

Mi smo samostalna partija, ne bilo čiji podupirači. To već svako iole upućeniji u aktuelna zbivanja zna – zaključuje Adžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bokinjo
25.03.2024-20:34 20:34

Trijezni li se ovaj kad?