Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Adžić akademcima: Reforma MUP-a započeta, vi ste sigurna budućnost

Završetkom akademije, kazao je akademcima, pokazali ste ''snagu karaktera, fizičku i psihičku stabilnost i pripremljenost, spremnost na odricanje i žrtvu''

Radujem se što vas mogu pozdraviti kao kolega, jer novim Zakonom o unutrašnjim poslovima, vaš put do najmoćnijeg organa u državi je u potpunosti osiguran, kazao je ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić na svečanoj dodjeli diploma XIV generaciji polaznika Policijske akademije.

“Reforma MUP-a je započeta, puno stvari treba ispravljati i onih koji narušavaju ugled institucije se osloboditi. Ali gledajući vas, sasvim sam spokojan, jer znam da za MUP dolaze bolji dani, da je budućnost u vašim rukama. Odabravši ovaj plemeniti poziv, pokazali ste da ste drugačiji od ostalih, spremni na velika odricanja, na stavljanje opšteg ispred ličnog interesa, pokazali ste patriotizam i spremnost da na svakom koraku branite ovu zemlju”, istakao je Adžić.

Završetkom akademije, kazao je akademcima, pokazali ste “snagu karaktera, fizičku i psihičku stabilnost i pripremljenost, spremnost na odricanje i žrtvu”.

“Jednom riječju pokazali ste da ste odabrani. Od vas ne tražimo mnogo, a to je da poštujete Ustav i zakone i budete odani Crnoj Gori i dostojanstveno je predstavljate na svakom mjestu”, naglasio je Adžić.

Foto: MUP
Foto: MUP

Ministar poručuje akademcima da “budu na ponos svojim familijama, profesorima, starješinama, MUP-u i državi”.

“Oblačenjem te uniforme vi postajete država i njeni najvidljiviji eksponenti. Svaki vaš istup je istup države, zbog toga imate posebnu odgovornost i sa tim se dostojanstveno morate nositi”, rekao je Adžić.

Čestitajući polaznicima ministar je zaključio da se dosljednim sprovođenjem zakona čuva bezbjednost države, a empatijom prema građanima brani i čuva dostojanstvo policijske profesije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve