Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Abazovićevi euri za život preko stotke

Penzioneri preko stotke koriste ovu priliku da zahvale trajno odlazećem premijeru na nesagledivoj brizi. Doći će, kažu, da ga podrže ispred Skupštine. Sa pomagalima, a on neka misli čemu služe. Za hodanje do tamo i natrag. Ada no zašto drugo.

Piše: Slavko Mandić

Vlast, poput ove crnogorske, koja toliko brine o svojoj populaciji ne postoji na zemaljskoj kugli.  Ko se još na svijetu śetio onih koji su premašili stotu? Niko do brata Abaza, koji je odriješio kesu i na taj način pokazao neviđenu emociju prema 16 penzionera  koji su napunili više od stotinu godina. Njima će pripasti po 250 eura, da se organizuju kako najbolje znaju i umiju da Novu Godinu dočekaju u nekom od naših elitnih hotela. Možda im bude za jedno veče dovoljno novca, ali ima tu i ona posebna stotka, a možda za nekoga od njih sa manjom penzijom i 200 € pride, tako da nema razloga da brinu i ne obrukaju se oće li imat dovoljno da podmire račun. A i da koju novčanicu od 10 € nalijepe pjevaču na čelo, vrćajući u śećanje minuli vijek kada su život disali punim plućima.

Ośetljivi brat Abaz nije mogao da podnese da on ima a da stogodišnji penzioneri nemaju. Ako treba, a ne treba, zavući će ruku u sopstveni špag i eto novca za naknadu. Spreman je da finansijski kolabira za njegove stogodišnjake, jer nema ni on previše. Propade mu onaj 21 milion, koji mu je nudio neko za koga još nije dokučio ko je. A neko sigurno jest. Samo nije sat za otkrivat. Mada opet, što je 21 milion u odnosu na sve ovo što na ovaj način njemu pripada?

Da je to zakučio, bilo bi za penzonere i ha ha.  Sva sreća da brat Abaz niđe ništa ne plaća, pa mu to koliko toliko pomože. Nakupi se računa dok trepneš. Za onakvu garderobu u kojoj se kočoperi ka baljin kokot, u najpozitivnijem smislu, treba izdvojim poprilično. Pa crevlje, čarape, kapoti, mašne, košulje. Tu je i više kompleta koje koristi na Adi, divljajući pozitivno sjajnim gliserom. Da se zna ko je i čiju snagu država crpi.

Dritan je drug sa onim iz Evropa sad. Pokrpe se oni u neku raniju URU, ali i sa onima koalicionim on to čini s vremena na vrijeme. A onda se svi dobro podmažu, i eto ljubavi za novi početak.

Penzioneri preko stotke koriste ovu priliku da zahvale trajno odlazećem premijeru na nesagledivoj brizi. Doći će, kažu, da ga podrže ispred Skupštine. Sa pomagalima, a on neka misli čemu služe. Za hodanje do tamo i natrag. Ada no zašto drugo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
21.12.2022-08:18 08:18

Zamjerili smo mu sto je smijenijo našeg zeta Zdravka a Zdravku smo zamjerili sto je mako Leposavića. Oprostili smo I jednom I drugom. Svatili smo da su morali.
Zafalni smo Dritanu da nam daje trinestu penziju sto se tridesetogodisnja vlas nije sjetila.
Još kad bi nam doveo struju na katune i popravijo katakombaste puteve dosta naših čobana bi glasalo za njega.