Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović u čestitki Ursuli fon der Lajen: Crna Gora odlučna da postane punopravan, pouzdan i odgovoran član evropske porodice

On je naglasio da Crna Gora ostaje trajno posvećena miru, stabilnosti i prosperitetu, te je odlučna da kroz završetak reformskih procesa, demokratsku konsolidaciju i implementaciju evropskog sistema vrijednosti, postane punopravan, pouzdan i odgovoran član evropske porodice

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović uputio je predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen čestitku povodom 9. maja – Dana Evrope.

“Ovaj datum predstavlja posebnu priliku da se proslave dostignuća EU, ali i promoviše jedinstvo, solidarnost i jednakost među evropskim demokratijama. Ovogodišnji Dan Evrope drugu godinu zaredom dočekujemo u posebnoj atmosferi i uslovima rata koji se vratio na naše tle. Milioni izbjeglica naišli su na otvorena vrata EU zemalja a Crna Gora, kao i uvijek, stoji čvrsto na pravoj strani i pruža pomoć svima koji su u stanju potrebe”, navodi se u čestitki premijera Abazovića.

On je naglasio da Crna Gora ostaje trajno posvećena miru, stabilnosti i prosperitetu, te je odlučna da kroz završetak reformskih procesa, demokratsku konsolidaciju i implementaciju evropskog sistema vrijednosti, postane punopravan, pouzdan i odgovoran član evropske porodice.

“U očekivanju da u narednom periodu nastavimo sa snaženjem našeg partnerstva, upućujem Vam izraze svog najvišeg uvažavanja i prijateljske pozdrave”, zaključio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve