Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović traži da se ispitaju prijetnje koje dobija zbog hapšenja Lazovića

Abazović je o informacijama koje, kako tvrdi, dobija, obavijestio ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Sava Kenteru

Premijer Dritan Abazović obavijestio je čelnike javne i tajne policije da ga grupe bliske uhapšenom službeniku Agencije za nacionalnu bezbjednost Petru Lazoviću i njegovom ocu Zoranu, bivšem visokom policijskom funkcioneru, targetiraju kao glavnog krivca za hapšenje i planiraju neku vrstu odmazde, pišu Vijesti.

Abazović je o informacijama koje, kako tvrdi, dobija, obavijestio ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Sava Kenteru.

Abazović je rekao Vijestima da je od njih tražio da prikupe podatke o tome i utvrde istinu, poručivši da ni u jednom, pa ni u konkretnom slučaju, nije vršio bilo kakav uticaj na tužioce i sudije, kako mu se spočitava iz tih struktura bliskih Lazoviću.

On je potvrdio da je Adžića i Kenteru obavijestio o prijetnjama i informacijama koje dobija iz različitih izvora.

Abazović je rekao da mu je iz više izvora saopšteno da je u pričama grupa bliskih Lazovićima glavno targetirani zbog njihovog problema sa zakonom.

“Takođe, rečeno mi je da i da pokušavaju da kreiraju atmosferu u kojoj ja, s pozicije predsjednika Vlade, navodno pritiskam tužioce da procesuiraju Lazoviće i kriminalno – biznismensku grupu ljudi oko njih”, naveo je Abazović.

On je istakao da to može, ali i ne mora da bude istina.

“Nemam apsolutni nikakav strah od kradljivaca šljunka, onih za koje Europol tvrdi da su švercovali cigarete, kokain i zloupotrebljavali službeni položaj, ali sam želio da se o tome, na zakonit način, a to mogu samo javna i tajna policija, pribave dodatne informacije i podaci”, rekao je Abazović.

On je ocijenio da razumije potrebu dijela kriminalnih struktura da napadima na Vladu i njenom destablizacijom pokušaju izdejstvovati “ponovnu podjelu karata”.

“Ali ne postoji scenario u kome će ruka pravde stati. Naprotiv, uzalud ima pokušaji sabotiranja, ekstremistički tonovi, govor mržnje ili prijetnje”, poručio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
24.07.2022-10:14 10:14

Ali zaato si napravio scenario u kojem će “ruka nepravde” uništiti Crnogorce i Cnogorke, scenario u kojem si Crnogorke i Crnogoce izjednačio sa “nacistima” i “ekstremistima”, scenario u kojem vrlo snažno uvoziš srpske teroriste ,kriminalce, ubice, trgovce ljudima, okupatore i vjerske diverzantei instaliraš po opštinama, scenario po kojem već nekoliko puta kradeš i falsifikuješ opptinske izbore, scenario u kojem si policiju Crne Gore, pretvorio u policiju Srpske okupatorske crkve, sa ciljem genocida nad Crnogorcima i Crnogorcima. Abazoviću, žongliraj ti kolko oćeš na koncima koje drma Vučić, ali u Crnoj Gori si pročitan kao najveći neprijatelj Crnogorskih naroda i države, kao… Pročitaj više »

Mitar
24.07.2022-11:04 11:04

Vučićeva škola! Kad se javio problem oko Kurtija odmah mu je ugrožena sigurnost. Interesantno.

Tara
24.07.2022-12:30 12:30

Abazovic je najveci kriminalac drzave CG..sami temeljni ugovor..koji je potpisao sa Srbijom..govori sve…

COL
24.07.2022-13:39 13:39

Svjesna zamjena teza, da svako ko nije zadovoljan radom vlade je podržavalac kriminala. Ako je napad na život i tijelo bilo kojeg građanina Crne Gore, a pogotovo premijera, da se svim silama spriječi bez kompromisa ali da državni organi brane opstanak raspale vlade je nedopustiv.

COL
24.07.2022-13:39 13:39

Svjesna zamjena teza, da svako ko nije zadovoljan radom vlade je podržavalac kriminala. Ako je napad na život i tijelo bilo kojeg građanina Crne Gore, a pogotovo premijera, da se svim silama spriječi bez kompromisa ali da državni organi brane opstanak raspale vlade je nedopustiv.

Rukfaš
24.07.2022-16:37 16:37

Da ne pročitah ime pomislio bih da je AV Miroplačivi. Kad ono… kudravi Vučić.