Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Što prije naprave vladu to bolje, mi sebe vidimo u 45. vladi

''Našu podršku ne mogu da imaju oni koji sa nama ne razgovaraju. Mi sebe vidimo u 45. vladi, što se prije formira 44. vlada, to će prije biti 45. vlada'', kazao je Abazović

Mi sebe vidimo u 45. vladi, što se prije napravi 44. to će prije biti 45. vlada, kazao je aktuelni premijer i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović nakon sastanka sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Sa sastanka

“Mi smo sa predsjednikom Crne Gore vodili jako ugodan razgovor, a ko ima podršku i ko nema vrijeme će pokazati”, kazao je Abazović novinarima.

Istakao je da GP URA svima želi puno sreće.

“Mi se kao što vidite ponašamo krajnje odgovorno i fer, želimo svima puno sreće ali ne možemo da završimo posao za druge. Nametnuli su se kao supermeni, sada baš i nije tako i sad im je neko drugi kriv. Našu podršku ne mogu da imaju oni koji sa nama ne razgovaraju. Mi sebe vidimo u 45. vladi, što se prije formira 44. vlada, to će prije biti 45. vlada”, kazao je Abazović.

Istakao je da oni moraju da vide da li oni mogu da dođu do te većine.

“Ako ne dođu mi ćemo predložiti model. Što je prije naprave to je bolje za nas. Ušli smo već u vanredno zasijedanje. Ja sam predsjedniku Milatoviću kazao kakvo je trenutno stanje u zemlji i građani ne treba da brinu za bilo koji segment funkcionisanja državne uprave i to je naša obaveza u ovom trenutku”, kazao je Abazović.

Istakao je da “što prije naprave vladu to bolje, i onda idemo u nove političke procese”.

“Ja sam svašta čuo u ova dva mjeseca, da se traži manjinska podrška tamo gdje postoji većina, ne znam sad se priča o nekim drugim modalitetima. Nisam iznio predlog, iznijeću ga ukoliko oni ne uspiju da naprave vladu. Ako uspiju da sastave mi smo tu da čestitamo, ali što prije sastave to bolje. Primopredaja i idemo dalje u jednu zanimljivu političku jesen”, kazao je Abazović.

Abazović o Brđaninu: Vlada će se u roku izjasniti o odluci Upravnog suda

Na pitanje hoće li Vlada vratiti Brđanina na funkciju direktora policije, Abazović je kazao da će se Vlada u roku izjasniti o odluci Upravnog suda.

“Izjasnićemo se u roku (o odluci Upravnog suda), to je sve što mogu da kažem. Generalni Sekretarijat je to pripremio. Upravni sud neće biti zakinut za odgovor. Upravni sud čeka hiljade predmeta, neka budu pravedni do kraja”, kazao je Abazović.

Istakao je da će policija raditi, te da neće biti u kandžama Zorana Lazovića, Petra Lazovića i Ljuba Milovića.

“Je li Upravni sud u njihovim kandžama, nek građani procijene”, rekao je premijer.

Posjetimo, Upravni sud je početkom jula utvrdio da je bivši direktor Uprave policije Zoran Brđanin nezakonito razriješen krajem marta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Backovic E.
28.08.2023-17:15 17:15

Adio izdajnice!! Ja te vidim sa pijanom glavom na kafanskom stolu., kako mentoru pjavas “Zasto me ostavljas ti, kad sam te volio, kad sam te ljubio….”