Utorak, 28 Marta, 2023
Rubrika:

Abazović sa zamjenikom komandanta NATO snaga za Evropu: Sistem kolektivne bezbjednosti ključni segment u zaštiti sigurnosti i stabilnosti

Kontroverzni premijer Dritan Abazović primio je danas u vili Gorica zamjenika komandanta Savezničkih snaga za Evropu (DSACEUR), generala Tima Radforda. Njega su, zajedno sa premijerom, dočekali ministar odbrane Filip Adžić i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević

Kontroverzni premijer Dritan Abazović primio je danas u vili Gorica zamjenika komandanta Savezničkih snaga za Evropu (DSACEUR), generala Tima Radforda. Njega su, zajedno sa premijerom, dočekali ministar odbrane Filip Adžić i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević.

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao važnost članstva Crne Gore u NATO, ocjenjujući tu odluku kao istorijsku, i naglasio da je sistem kolektivne bezbjednosti ključni segment u zaštiti sigurnosti i stabilnosti za države poput Crne Gore.

Premijer je istakao da će ove godine, po prvi put, Crna Gora dostići planiranih 2 odtso BDP za odbranu, što potvrđuje kredibilnost našeg članstva u NATO.

“U kontekstu agresije na Ukrajinu, Abazović je ocijenio da je Crna Gora prva u regionu po broju primljenih izbjeglica, što govori da je naša zemlja sigurna luka i otvorena za sve kojima je sklonište potrebno, što je potvrđeno mnogo puta tokom istorije”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve