Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović sa predsjednikom Bugarske: Naša država će biti uspješna evropska priča

Crna Gora i Bugarska primjer su dobre saradnje. Naša država će biti uspješna evropska priča, konstatovano je prilikom sastanka predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića sa predsjednikom Republike Bugarske Rumenom Radevim, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Crna Gora i Bugarska primjer su dobre saradnje. Naša država će biti uspješna evropska priča, konstatovano je prilikom sastanka predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića sa predsjednikom Republike Bugarske Rumenom Radevim, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

“Naše dvije države imaju prijateljske i sadržajne odnose i ova posjeta je potvrda snažnog partnerstva između dvije zemlje i potvrda opredjeljenja da saradnja i odnosi budu još bolji” , kazao je crnogorski premijer.

,,Svaka zemlja je važna, bez obzira na njenu veličinu. Crna Gora je najspremnija za proces proširenja EU”, istakao je predsjednik Republike Bugarske Rumen Radev.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, Abazović se zahvalio Bugarskoj na dosadašnjoj političko – ekpertskoj pomoći Crnoj Gori na planu njene integracije u EU i izrazio očekivanje da ta pomoć neće izostati ni u narednom periodu. Abazović je, kako se navodi, rekao da je Crna Gora dosljedan i pouzdan partner i EU i NATO alijanse i do kraja posvećena svim obavezama koje proističu iz članstva i partnerstva u tim organizacijama.

„Zato smatramo da je sve veća zastupljenost Zapadnog Balkana na agendi NATO, kao strateški važnog regiona za alijansu, od presudne važnosti za ovaj region. Isto tako zajedničko, koordinisano angažovanje NATO-a i EU na Zapadnom Balkanu ključno je za održavanje ovog regiona na evropskom i evroatlantskom kursu, kao i za njegovu dugoročnu stabilnost“, kazao je Abazović.

On je istakao da Crna Gora ostaje snažno posvećenja dobrosusjedskoj saradnji u regionu, a najbolja potvrda tog opredjeljenja je, kako je rekao, da naša država participira u više od 30 regionalnih inicijativa.

Abazović je rekao da Crna Gora iskazuje interes za jačanje ekonomske saradnje sa Bugarskom, naročito kada je riječ o investicijama, koje su trenutno na relativno niskom nivou.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve