Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Razumijem takmičarski duh za EXPO 2030, ali Italija ne treba da se ljuti; Ombudsman radi pod pritiskom

''Naravno da sa Italijom imamo izuzetno dobru saradnju ali da podsjetim, Crna Gora je podržala Italiju 2015. Podržala je i Dubai i Osaku i sada mislim da ne bi trebalo neko da se ljuti jer se ne radi o evropskoj zemlji''

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je novinarima u Vili Gorica da su “u skladu sa procedurama morali da se odluče” u slučaju domaćina Svjetske izložbe EXPO 2030, gdje je Vlada umjesto Rima izabrala Rijad.

“Razumijem, takmičarski je duh. Naravno da sa Italijom imamo izuzetno dobru saradnju ali da podsjetim, Crna Gora je podržala Italiju 2015. Podržala je i Dubai i Osaku i sada mislim da ne bi trebalo neko da se ljuti jer se ne radi o evropskoj zemlji.

Crna Gora želi tamo da se predstavi. Između ostalog ima i druge benefite”, kazao je Abazović.

Komentarišući stav Ombudsmana koji je kroz dvije preporuke upućene Abazoviću utvrdio da predsjednik Vlade vrši diskriminaciju građana i preduzeća, Abazović je ocijenio da “Ombudsman radi pod pritiskom”.

“Ali svako ima pravo na svoj stav. Ja govorim o organizovanom kriminalu i štitim građane Crne Gore. Ako Ombudsman misli da treba da stanemo u zaštitu ubica i narko kartela onda njegov apel ima smisla. Ako ne misli onda mislim da treba da razumije kontekst onoga što su moje izjave”, kazao je Abazović.

Osvrnuo se i na protest radnika Institura Igalo. Kaže da su svi nagomilani dugovi iz prethodnog perioda.

“Niko nije tražio prijem, što se mene tiče vrata su otvorena. Neka računaju da je potpisana peticija, jer ja želim isto što i oni samo moraju da znaju da ne možemo da radimo protivzakonito”, istakao je Abazović.

Rješenje treba da bude da država bude stoprocentni vlasnik, smatra on.

“Nije moguće da štitimo privatni kapital”, rekao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
VukLovcen
08.09.2023-18:40 18:40

Koliko su ti EURA dali korumpirana TRANJO? Zna se dobro kako rade tvoji “prijatelji” ?