Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović o švercu cigareta: To radi pet ekipa – Grand, Mojkovčani, Nikšićani, Božajski i Rožajski klan, Konjević ima dijagnozu

Mislim da je Konjević čovjek koji ima dijagnozu. Moram da kažem što je istina. Dok to ne isporuči SDT-u, neka se spremi da vrati 30.000 eura što mu je majka uzela za stan neregularno- kazao je Abazović

Kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da je zadvooljan postignutim u SDT-u i VDT-u u kratkom vremenskom periodu.

On je dodao da se šverc cigareta u Crnoj Gori radi nekoliko ekipa na dva načina u produženom periodu.

“Grand, Mojkovčani, Nikšićani, Božajski i Rožajski klan. Niko do sad nije procesuiran. Otkad sam objavio politički rat, postao sam žrtva svih mogućih napada.”

Kada se kaže predao dokument koji je uradila Uprava carina, koji je pročitao, krenuli su žestoki napadi političke prirode.

“Na osnovu operativnih podataka službenika sektora za carinsku kontrolu došli smo do pouzdanih informacija i saznanja vezano za nelegalni protok cigareta unutar i van teritorije Crne Gore koji se odvijao decenijama unazad, a koji je prema ovim saznanjima organizovao tzv. klan Grand čiji su dominantno istaknuti članovi i organizatori lica: Ranko Ubović i Aco Mijajlović a današnji takozvani Bemaks. Građevinska firma koja se po operativnim saznanjima pored legalnih poslova bavi i krijumčarenjem duvanskih proizvoda, cigareta i drugim nedozvoljenim aktivnostima. Službenici ovog sektora, su radom na terenu došli do operativnih saznanja da su lica koja čine tzv grupu Bemaks, u sprovođenju aktivnosti, cigarete dopremali inostranim brodovima u slobodnu zonu Luke Bar od kojih je jedan identifikovan pod nazivom Rafaelo”, pročitao je Abazović dokument.

Tu kaže, leže stotine miliona eura, ako ne i milijarde.

“Ne optužujem ja ove ljude, sa klanom Grand, sa ljudima koji rade distribuciju i ako mi želimo da svedemo na to da odgovaraju neki carinici, ja imam sa tim problem”.

Navodi da ne želi da amnestira Rada Miloševića, ali da želi da se sve ispita do kraja.

O Konjeviću

Abazović je komentarisao dokument koji je objavio lider SDP-a Raško Konjević nedavno, a u kome se navodi da se prema operativnim saznanjima krijumčarenje cigareta u Luci Bar dešavalo pod patronatom sada bivšeg direktora Uprave carina i prihoda Rada Miloševića, a uz odobrenje premijera.

Abazović je ponovio da taj dokument nije vidio.

– O kakvom se dokumentu radi neka kaže Konjević. Ja taj dokument nisam vidio. Mislim da je Konjević čovjek koji ima dijagnozu. Moram da kažem što je istina. Dok to ne isporuči SDT-u, neka se spremi da vrati 30.000 eura što mu je majka uzela za stan neregularno- kazao je Abazović.

Kada su, kako kaže, u pitanju optužbe na račun nekih njegovih kolega koji su samohrani roditelji i pošteni ljudi, Abazović ističe “da Konjević treba da zna da sam uzeo amanet i da će za to odgovarati prije ili kasnije”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve