Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Ne možemo formirati 44. vladu bez utvrđenih kadrovskih rješenja i programskih određenja

Kontraverzni predsjednik Vlade u tehničkom mandatu poručio da u ovoj situaciji ne vidi kako bi mogli da se vrate za isti sto

Nova vlada ne može da se formira a da ne znamo nijedno programsko određenje i nijedno kadrovsko rješenje osim mandatara, poručio je kontraverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović dodajući da u ovoj situaciji ne vidi kako bi ponovo mogli da se vrate za isti sto.

On je pozdravio napore mandatara za sastav nove vlade Miodraga Lekića i ocijenio da je on veoma ozbiljno pristupio situaciji – za razliku od drugih političkih subjekata.

– Naš zahtjev je bio da se dogovorimo oko svega pa onda da znamo šta ćemo da radimo. Ako neko kaže – ne, mi treba da zakažemo Skupštinu pa ćemo nakndano vidjeti strateški pravac te vlade i ko će biti u njoj i da li oni svima odgovaraju, to je zaista neozbiljno. Tako da mislim da je ta epizoda završena – rekao je Abazović.

On je istakao da ne želi da se u odnosu na mandatara Lekića stvori neki negativni utisak.

– On je juče svoj posao pokušao da odradi korektno i saslušao sve predloge i vrlo tolerantno pristupio onome što bi trebalo da bude neki respekt prema svemu što se čulo – imalo to manje ili više logike – dodao je Abazović.

Odgovarajući na pitanje da li će koalicija “Crno na bijelo” insistirati na tome da se objedine parlamentarni i predsjednički izbori, on je kazao da ćemo vidjeti šta će biti plod razgovora.

– Rokovi neumoljivi, tako da predsjedničke izbore moramo raspisati brzo, a parlamentarni moraju biti plod razgovora – poručio je Abazović.

On je kazao da je za to da se Ustavni sud kompletira i da se izaberu sve četiri sudije.

– Apelujem na sve političke subjekte da se izaberu sudije Ustavnog suda – poručio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
05.01.2023-14:31 14:31

Biće velika šteta za C.G. ako M.Lekić nebude premijer!