Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: MA nije identitetsko već ekonomsko pitanje, ponuda Mijača neozbiljna

On je pojasnio da Vlada nije donijela odluku o gašenju MA, već samo primila informaciju o ''katastrofalnom stanju'' u toj kompaniji

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je večeras gostujući na TV Vijesti da poštuje ponudu Veselina Mijača i patriotsku notu ali misli da je ipak način na koji je to urađeno neozbiljan. On je dodao Montenegro Airlines (MA) nije identitetsko već ekonomsko pitanje.

“Ta kompanija je u ogromnim problemima. Sahranile su je vlade Mila Đukanovića i Duška Markovića i bahati menadžment. Što se tiče ponude, malo je nezbiljno jer je nezakonito. Mi ne možemo da brišemo dugove kompanije. Ne može se tek tako preuzeti avio kompanija”, rekao je Abazović.

On je pojasnio da Vlada nije donijela odluku o gašenju MA, već samo primila informaciju o “katastrofalnom stanju” u toj kompaniji.

Abazović je dodao da vlada pokušava da pronađe najbolje rješenje za radnike i ponovio da građani moraju da shvate da ova vlada sa gašenjem nema ništa, već bahatost mednadžmenta i ranija vlada.

Što se tiče rješenja za MA on je kazao da razmatraju nekoliko opcija, ali nije otkrio više detalja.

“Vlada je uspjela da obezbijedi stabilan ekomonsmki sistetem emitovanjem obveznica. Vlada će biti posvećena zaštiti radnika MA koliko to bude moguće”, dodao je.

Nonsens su tvrnje opozicije da je povećan broj letova Air Serbie udar na ekonomsku nezavisnost zemlje, smatra Abazović, i dodaje da je to dobro i korisno.

“Crna Gora ne treba da prekine konekcije”, smatra on.

Potrpresjednik Vlade Dritan Abazović kazao će izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti dovesti u istu ravan sve vjerske zajednice.

“To DPS nije 30 godina mogao da uradi. Ne postoji opasnost po nacionalni identitet. Treba da imamo dokument koji je praktičan, liberalan. Smatram da nema potrebe za podizanje tenzija, mnogo je opasne retorike”, rekao je on.

Što se tiče najavljenih protesta, rekao je mu drago da građani počinju da koriste to pravo, ali je vrijeme kovida.

“Molim građane da poštuju mjere. Pozivam državne organe da sve protekne mirno. Mislim da je Crna Gora demokratski sazrela i da će biti tako”, dodao je on.

Aposlutno je netačno, dodaje, da se izmjenama ovog Zakona bilo šta predaje Srbiji.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
27.12.2020-19:31 19:31

Ko visoko leti ,na glavu pada, ti mrzitelj Crne Gore, nisi dobro došao Crnoj Gori i Crnogorcima. Doći će ti , kraj pašće kada dodje vrijeme što ćeš posle bjezati?

Rovca
27.12.2020-19:56 19:56

Ugasite tu DPS grotlo koje je zbog drzavnih kompeksa progutalo sve lokakne ceste na severu.

Nikola
28.12.2020-06:40 06:40
Reply to  Rovca

Govedo nepismeno :)))))

Vule
27.12.2020-21:01 21:01

Ovaj Dritan je kao neko nevaspitano dijete. Pa radije bih ga prutićem po dupetu, jer drugačije ne zaslužuje… Kakav mali bezobraznik…

Jo Radyn
27.12.2020-21:05 21:05

Naucio je i on da laze, brzo su ga braca naucili..

Nikac
28.12.2020-00:57 00:57

Jedini si ti neozbiljan o ovoj prici,a vidim da te ne zanima nista crnogorsko