Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Izrael značajan turistički marker za Crnu Goru

Abazović gost Američko-jevrejskog komiteta

Odlazeći premijer Dritan Abazović bio je gost u sjedištu Američko-jevrejskog komiteta (AJC) na čelu sa Michael Tichnorom, gdje je pred predstavnicima iz brojnih saveznih država govorio o trenutnim političkim i društvenim prilikama i šansama u Crnoj Gori.

„Crna Gora prema jevrejskoj zajednici ima tradicionalno dobar i prijateljski odnos. Bez obzira na broj stanovnika, vrijednosti koje baštinimo su te koje nas veličaju kao zemlju, poput multikulturalizma i dobrosusjedskih odnosa gdje je Crna Gora najbolja u regionu”, naglasio je Abazović tokom razgovora.

Govoreći o odnosima Crne Gore sa Izraelom, Abazović je istakao da je ta država značajan turistički marker za nas, dodajući da će se ove godine ostvariti oko 600 avionskih operacija između Crne Gore i Izraela.

Takođe, kako se navodi, Abazović je naglasio značaj koji strane direktne investicije iz Izraela imaju za Crnu Goru, napominjući da su one “skorije realizovane označile novi početak naših odnosa”.

Govoreći o odnosima sa SAD, Abazović je istakao da je ta država najznačajniji spoljnopolitički partner Crne Gore i da je naša “spoljna politika stoprocentno usaglašena sa SAD i EU”.

Iz kabineta navode da je Abazović poželio dobrodošlicu u Crnoj Gori i pozvao organizaciju da jedan od svjetskih foruma koji organizuju bude u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve