Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović iz Rima: Nakon izbora otvara se nova perspektiva po pitanju vladavine prava

Abazović je rekao da su prethodnih dana položili veliki demokratski ispit

Kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je iz Rima da je pokazano da se izbori u Crnoj Gori mogu organizovati potpuno slobodno i da se otvara nova perspektiva kada je u pitanju vladavina prava u Crnoj Gori.

Abazović, na poziv ministra vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije Antonija Tajanija, učestvuje na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja Zapadnog Balkana. On je rekao da su u Rimu otvorene mnoge teme i sastanak je, kako je rekao, protekao u dobroj i pozitivnoj atmosferi.

On je zahvalio komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju koji je otvorio pitanje izgradnje regionalnog energetskog trminala koji bi finansirala EU.

– Crna Gora je spremna da aplicira i ponudi svoje kapacitete. Znate da nam je energetika dugo u fokusu. Naše interesovanje je da sa Italijom konačno dobijemo pomorsku povezanost i vratimo feribrod Bar-Bari, Bar-Ankona, da vratimo svoj Sveti stefan… To je ambicija Vlade – poručio je Abazović.

Kad je u pitanju politika, Abazović je rekao da su prethodnih dana položili veliki demokratski ispit.

– Pokazali smo da izbore možemo da organizujemo potpuno slobodno, u relaksiranoj atmosferi, da omogućimo građanima da biraju onako kako oni misle da treba i vjerujem da ovo otvara jednu novu perspektivu kada je u pitanju vladavina prava u Crnoj Gori. To je dio naše evropske agende i siguran sam da sav politički spektrum treba da se okuplja oko naše evropske budućnosti – naglasio je Abazović.

On je kazao i da je Tajanija i ostale ministre pozvao da dođu u Crnu Goru.

– Crna Gora je mjesto spajanja, vjerujem da možemo dati doprinos i nekim regionalnim procesima koji se dešavaju i da konačno fokus bude na onome što je zajednička budućnost, ekonomija i životni standard – dodao je Abazović.

Komentarišući predstojeću turističku sezonu, Abazović je rekao da očekuje veliki broj turista i iz zemalja EU, ali i iz regiona.

– Mislim da Crna Gora na svakom mjestu u Evropi i svijetu demonstrira da je zemlja vrijedna poštovanja – zaključio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve