Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Crnu Goru i Vatikan vežu hiljadugodišnje veze univerzalnog karaktera

Abazović će boraviti od danas u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Svetoj Stolici

Kontroverzni premijer u tehničkom mandatu, Dritan Abazović sastao se sa poglavarom rikomatoličke crkve, Papom Franjom u Vatikanu, objavljeno je na njegovom Tviter nalogu.

– Crnu Goru i Vatikan vežu hiljadugodišnje veze univerzalnog karaktera – naveo je Abazović.

Premijer Dritan Abazović boraviće od danas u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Svetoj Stolici.

Nakon audijencije kod pape, planirani susreti sa državnim sekretarom, kardinalom Parolinom, kao i sa sekretarom za odnose Svete Stolice sa drugim državama, Pol Ričard Galagerom, najavljeno je iz Vlade.

Foto: Vlada Crne Gore

– Planirano je da Abazović sa delegacijom obiđe Apostolsku biblioteku, gdje će mu biti predstavljena dva manuskripta od istorijske važnosti za Crnu Goru – kaže se u saopštenju.

Prvi je, kako se navodi, prepiska dukljanskog kralja Mihaila Vojislavljevića sa papom Grgurom VII, datirana 9. januara 1078. godine, dok je drugi original monumentalnog djela nadbiskupa Andrije Zmajevića “Ljetopis crkovni”, predat Vatikanu 1694. godine.

– Abazović če biti prvi državni zvaničnik Crne Gore kojem će biti predstavljena pomenuta dokumenta, otkrivena u prethodne dvije godine – kazali su iz Vlade.

U saopštenju se navodi da će Abazović obići Vatikanski muzej, Sikstinsku kapelu, Vatikanske vrtove i Baziliku Svetog Petra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
10.10.2022-21:02 21:02

Teska sramota za oca Franju..docekati jednog rusko-srbijanskog spijuna..svercera cigara..i protivnika NATO-a..Jel to moguce..bas u ovom trenutku..sveti otac podrzava ovog ruskog-spijunskog….agenta….kad narod u Ukrajini ginu..on podrzava ovog mafijaskog kontraverznog ..politicara..

Pe Pera
11.10.2022-08:46 08:46
Reply to  Tara

hahahaha, sama si smislila ovo il ti neko pomoga, a? Od sjutra je vatikanski špijun, hahahaha, menja starne, hihihi…..

ZAGA
12.10.2022-11:56 11:56

SVETI OČE, uzalud se trudite, ovaj G. Tehnicki ( dokle?) Premijer Crne Gore nije u stanju da shvati duboku, znacajnu pravu Istoriju Crne Gore, jer po njemu je to postala 30.08.2020!!!!