Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Crna Gora ima ulogu stabilizatora u regionalnim zbivanjima

Susreo se sa Saracinom

Crna Gora uživa ulogu stabilizatora u regionalnim zbivanjima, baštineći dobrosusjedske odnose sa svim državama regiona, poručio je odlazeći premijer Dritan Abazović u toku današnjeg susreta sa specijalnim izaslanikom Njemačke za Zapadni Balkan, Manuelom Saracinom.

“Ponovio je da je evropska integracija glavni spoljnopolitički cilj Vlade, očekujući da bi novi saziv Skupštine trebalo da postigne dogovor oko imenovanja u pravosudnim organima, što je glavni preduslov napretka na evropskom putu”, navodi se u saopštenju Vlade.

Govoreći o Berlinskom procesu, Abazović je podsjetio da Vlada u “rekordnom roku završila procedure koje se tiču tri međunarodna sporazuma”, nakon čega je uslijedio izostanak potpisa prethodnog predsjednika države, čime se, ocijenio je, “onemogućilo njihovo stupanje na snagu”.

Saracin je, kako je navedenom ukazao na važnost što skorijeg ponovnog usvajanja i proglašenja međunarodnih sporazuma o mobilnosti, kako bi se “neophodne procedure okončale prije sljedećeg Samita”.

“Na taj način omogućilo bi se ujedno i brže implementiranje Plana rasta za Zapadni Balkan, predstavljen od predsjednice EK Fon der Lajen, što bi imalo osjetne ekonomske benefite za građane Crne Gore i regiona”, poručuju iz Kabineta premijera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
27.06.2023-14:20 14:20

…zamislja mali Dritan kaže da je CG gora zajedno sa njim ove tri godine –
stabilizator…zaboravio na kraj naslova da kaže ono njegovo “TO JE TO” /a uvijek je kad to kaže suprotno – to je to – DE STABILATOR…!