Briselski restoran „65 stepeni“ ima ocjenu 5/5 na „Tripadvajzeru“ i rangiran je kao treći u konkurenciji od 3.613 restorana u Briselu, najvećim dijelom zahvaljujući odličnim ocjenama koje su dobili zaposleni, od kojih većina ima Daunov sindrom.

Restoran „65 stepeni“ koji je dobio ime po savršenoj temperaturi za kuvanje jaja, osnovala su četiri preduzetnika sa dugogodišnjim iskustvom u kuvanju, ali i u oblasti socijalne zaštite.

“>

Restoran koji se nalazi u centru belgijske prestonice nudi vrhunsku francusku tradicionalnu hranu, a većinu zaposlenih čine osobe sa Daunovim sindromom.

Kao dio projekta inkluzije ovaj restoran je zahvaljujući odličnoj ponudi hrane, ali, prije svega – osoblju, na sajtu Tripadvajzer dobio odličnu ocjenu.

„Ručavanje u „65 stepeni“ bilo je dirljivo iskustvo u svim aspektima: prije svega, osoblje koje poslužuje hranu čini ovo mjesto tako posebnim, stvarajući živahnu atmosferu.“

„Ovo je veoma neobično mjesto za ručak. To je najmirniji restoran kojeg poznajem zahvaljujući izvanrednim konobarima. Oni čine mjesto zaista posebnim i čarobnim zahvaljujući njihovoj pažnji i ljubaznosti. Hrana je ukusna. Toplo preporučujem“, samo su neki od komentara koji su zadovoljni posjetioci ostavili na sajtu Tripadvajzer.

Zaposleni u restoranu

Ideja osnivača je bila da se ljudima sa Daunovim sindromom omogući da se obuče za rad u uslužnim djelatnostima, kaže za Rojters jedna od suosnivača, Adelaida Ajmer.

„Radimo sa ljudima koji su tako srećni što rade i kojima je zadovoljstvo da svakodnevno dolaze na posao“, dodaje suosnivač Valentin Kogel.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve