Utorak, 21 Marta, 2023
Rubrika:

Rekord ”Sve u isto vrijeme”: Najnagrađivaniji film u istoriji

Film je prikazan krajem aprila prošle godine u bioskopima kada je publiku intrigirao svojom pričom o starijoj kineskoj imigrantkinji koja je uvučena u nezamislivu avanturu u kojoj sama pokušava da spasi svet istražujući paralelne univerzume u kojima se sreće sa životnim putanjama

“Sve u isto vrijeme”, ubjedljivi pobjednik 95. dodjele nagrade Oskar, postao je najnagrađivanije ostvarenje u istoriji filma sa 158. osvojenih priznanja za samo godinu dana.

Sinoć je u Dolbi teatru u Holivudu ispisana istorija. Film „Sve u isto vrijeme“ doživio je veliki uspjeh osvojivši sedam nagrada Oskar, među kojima i onu u kategoriji za najbolji film, kao i za režiju koja je pripala dvojcu Danijelu Kvanu i Danijelu Šejnertu. Nagrada za najbolju glumicu pripala je Mišel Jeo čime je ona postala prva azijska glumica koja je osvojila ovo priznanje u kategoriji za najbolju glumicu.

Još jedna ispisana stranica istorije zabilježena je na dodjeli Oskara. Ovaj film je do sada osovjio 158. nagrada od različitih organizacija u toku samo jedne godine prikazivanja u bioskopima. Ovim rekordom “Sve u isto vrijeme“ nadmašilo je ostvarenje „Gospodar prstenova: Povratak kralja“ koje ukupno ima 101 nagradu i to tokom proteklih dvadeset godina.

Njegova dominacija tokom dodjele Oskara veliki je uspjeh i za kompaniju MCF MegaCom koja je još početkom 2022. godine unaprijed prepoznala kvalitet i učinak filma i tada otkupila prava za domaću distribuciju.

Film je prikazan krajem aprila prošle godine u bioskopima kada je publiku intrigirao svojom pričom o starijoj kineskoj imigrantkinji koja je uvučena u nezamislivu avanturu u kojoj sama pokušava da spasi svet istražujući paralelne univerzume u kojima se sreće sa životnim putanjama.

Dok Evelin (Mišel Jeo) pokušava da prođe kroz poresku reviziju perionice veša koju vodi njena porodica, njen suprug Vejmond (Ke Hjuj Kvan) je obaviještava da na svijetu postoje beskonačne mogućnosti. Počinje da preskače iz jedne vremenske realnosti u drugu, od jedne ličnosti do druge, otkrivajući usput da je njihova ćerka Džoj (Stefani Hsu) takođe zla sila poznata kao Džobu Tobeki koju moraju da pobijede.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve