Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Problemi sa cjevovodom ne jenjavaju, kotorska naselja ostajala bez vode

Prema riječima direktora Safeta Lukovića iz Vodovoda i kanalizacije bilo je problema u vodosnabdijevanju sa obje strane zaliva

Potrošači na području Svete Vrače, Lipaca, Morinja i Kostanjice u Kotoru svakodnevno su, tokom proteklih dana, više sati ostajali bez vode.

Prema riječima direktora Safeta Lukovića iz Vodovoda i kanalizacije bilo je problema u vodosnabdijevanju sa obje strane zaliva.

„Problem je bio najprije dopremanje vode u dovoljnom kapacitetu, na području Kostanjice, Morinja i dijela Lipaca i juče smo na ovom području stabilizovali vodosnadbjevanje”, pojašnjava Luković i dodaje da su postojali tehnički problemi i na distributivnom cjevovodu (koji je samo do Stoliva, izuzimajući podmorski dio, dug oko 8 kilometara).

„Na tom cjevovodu smo tokom proteklih dana imali više problema koji su otklonjeni”, saopštio je Luković.

Potrošači na gornjim kotama Svete Vrače imali su takođe otežano vodosnabdijevanje.

„Taj dio grada, s obzirom na položaj, više je orjentisan prema izvorištu Orahovac koje je trenutno zaslanjeno. Gornji rezervoar se puni vodom iz rezervoara Mečerov brijeg. Imamo dovoljno vode koja se doprema do donjeg rezervoara na Svetoj Vrači, ali imamo tehnički problem sa upumpavanjem vode sa donjeg na gornji rezervoar. Od juče smo uspjeli da napunimo i gornji rezervoar, koji pokriva visočije kote Svete Vrače i nadamo se da će se snabdijevanje ovog područja na tom nivou i narednih dana održati”, poručuje Luković.

Dodatne poteškoće izazivaju, kaže i prirodni faktori.

„Škurda odavno nije bilježila salinitet od 18 ml po 1 litru. Do sredine mjeseca očekujemo i da salinitet u Orahovcu bude manji, tako će i Sveta Vrača imati redovno vodosnadbjevanje”, rekao je Luković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve