Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

”TOP 5” političkih sprdnji i zastiđa vlastodržaca u Crnoj Gori – od 01.01.2023. do 01.06.2023. (I)

Kako je lista ''TOP 5'' koja je pred vama subjektivno sačinjena i gradirana - komotno izvolite redosljed tačaka po jakoti sadržanoga sami preuredite, tj. pretumbajte

Za aktuelno.me

Piše: Miodrag Draga Blažo'a BAJKOVIĆ, iz Građanah (svrh Oberah) – Riječka nahija, atar Prijestolnice Cetinje

Znam, moglo bi se tokom proteklih 5 mjeseci 2023. godine:

  • u Evropi jedinoj klerofašističkoj;
  • u III Milleniumu niđe nadaleko ni primać tako anarhoidnoj;
  • od vlastodržaca do neviđelice mračnoj, moralno glibavoj i sveopšte srbočetničkoj

”državi” Crnoj Gori – nabrojati i 25 (a ne 5) groznih činova, teških lažavina, užasnih zastiđa i gnusnih podvala aktuelnoga režima, tj. sramnih ”OSLOBODIOCA” i sramotnih ”POMIRITELJA”.

Kako je lista ”TOP 5” koja je pred vama subjektivno sačinjena i gradirana – komotno izvolite redosljed tačaka po jakoti sadržanoga sami preuredite, tj. pretumbajte.

5. mjesto

MEDO SVAŠTOČINA i BANJO SVESTRANSKI

Na čelu PzP nalaze se dvojica (navodno) ”Crnogoracah” i bivših glasača LSCG, najtačnije rečeno – dvojica GROBOLUPEŽINA: Medo i Banjo.

Banjo je negda bio poslanik LSCG, ka’ i predśednik ”Odbora Crnogorske pravoslavne crkve – Titograd”.

Ta dva, po svemu ”bivša” su, u širokoj masi PROKLETOSAVSKIH ”vjernika” – poprilično vremena prestojala na platou ispred hrama u kojemu je ukopan lipsali Risto – slušajući ”mile” beśede PROKLETOSAVSKIH poglavica iliti antihrišćanskih vračeva.

Za Svaštočinu i Svestranskoga sam mislio da, iako su dragovoljno uljegli u ”Srpsko kolo pragmatičnih i inih GROBOLUPEŽINA”, iz njega ne mogu, tj. ne može im biti da ižljegnu kad im bude drago – jer se apanaža mora svojski odraditi, tj. unedogled odrađivati.

Slijedi dokazni materijal za osvojeno 5. mjesto na listi ”TOP 5” za protekli period 2023. godine.

Prošlomjesečno jakanje i nadgornjavanje glede rasporeda i raspodjele buduće političke scene učinje svoje.

Ovu dvojicu ona druga dvojica iz DF-a (polutanski četnički produkt i poljoprivredni prskani proizvod) – ka’ nezrele lepetnuše iz koalicije.

Kad se raspačala ta interesno interesantna srbočetničko-klerofašističko-grobolupežinasta koalicija, Medo mrtav ‘ladan izjavi:

”Misija istorijska DF-a je ostvarena. Srbi i Crnogorci su u Crnoj Gori pomireni.”

Medo izjavi, a zamjenik Banjo ga ne ispravi.

Ako izuzmemo najznamenitije Dritanove, Aleksine, Andrijine, Milojkove i Jakovljeve lažavine, pitam vas:

Kad ste potonji put čuli za ovako i ovoliko prljavu laž(avinu)?

Činjenica je da još od razdoblja 1918-1941 nije bilo grđega, rđavijega i tako hudoga odnosa i nepovjerenja, niti veće mržnje i neprijateljstva pomeđu Crnogoraca i Srbalja u Crnoj Gori, no što je u potonje desetljeće do dva, a posebice od 2020. do danas.

Čak ni u prvoj polovici ‘90-ih!

Baš neka dva ”divna, istinoljubiva, miroljubiva, pouzdana i dosljedna” đečka.

4. mjesto 

ALJO BAKSUZNI i DRIKI ALAPAČA

Ovaj koalicioni dvojac je teke unikatni par.

Danas su grlo i duša.

Moglo bi se reći: pobratimi ka’ samo tamo-oni, a lanik jedan protivu drugoga svašta zborahu – da to ni kučkovi s maslom iźest ne mogahu.

To što Driki-Drile lanik iz skupštinskoga predśedničkoga škanja, ka’ gužnjaču iz brava, izbači Alja – nesta ka’ kad vuk izije magarca.

Prezime Alapača vam je jasno i nije ga potrebito potanko pojašnjavati.

Inače, ono što dr Dr. Abaz. izjavi, samo treba obrnuti za tačno 180 stepeni, i – eto nam suve istine.

Baksuzni prezime dobi jer mu, čak i od njega, spretniji lažovi iz ”Evropa u zli čas” šklapiše podosti glas – i što je sebi mukotrpno dozvolio i sa Alapačom se udružio.

Po drugoj strani, Alapača bez Baksuznoga na izborima 11. juna cenzusa ne bi preskaka’, a životno mu je, i do spasonosnoga važno – da ne dočeka da ga brzija dana sa skupštinskih vrata portir (iz)mršika’.

3. mjesto

FIĆKO KOSTOLOMAC – (pre)udat u bratstvo KANAVACA

Od strane:

  • tatah i mamah,
  • pojedinih srbočetničkih partijah,
  • iz PROKLETOSAVSKE SEKTE popovah i
  • uz, vjerovatno, amin direktorah –

nafigani; obrlaćeni; neznaveni; mržnjom zadojeni; od civilizovanih, normalnih i rodoljubivih vrsnikah prezreni; maloumno tuđim mitovima naklonjeni; fizički od Kosova bezbjedno udaljeni – ovdašnji srednješkolski fakinčići ka’ kučkići razćabakani, tuđom MAHMUDOVKOM razmahani – bjehu od policije razšćerani, a njihove kolovođe, skupa sa direktorima – pohapšeni i u prdekanu smješteni.

Isti princip iliti kalup važi i za sve one nesreknje navijače, tačnije – bolesne dripce iz Nikšića, koji poslije počinjenoga genocida u Srebrenici – u nijednom trenutku, i u nijednom kontekstu – ne biše smjeli sebi dozvoliti da zaredom izgovore riječi: ”nož” i ”žica”, još uz rimovanje rabeći nekoji toponim o koncu niza tri riječi.

Kombinacija ili zla igra tijeh riječi se ni u samomu sebi ne valja izgovoriti, a teke ne naglas.

To važi za sve nas!

Od iste policije je i ovu družinu ista bajbokanska sudba stigla, ka’ i onu iz prvoga pasusa ove tačke.

Tu ”ruku pravde” odlučno, moćno i zakonima shodno pruži Fićo Kostolomac-Kanavaca i njegova jado policija.

Tizi kreteni, TG fakini i NK dripci su budući roditelji.

Pomislite na generacije postojbnika Crne Gore (i punopravnih glasača), koje će oni takvi ”vaspitavati”.

Bravo, Fićko!

Tvoje, zakonom utvrđene vaspitne mjere bi morale (da je sreće) iz raja ižljeći.

Blagodarna ti je sadanja, a blagodarne će ti biti i buduće generacije Crnogoraca, rodoljuba sve tri naše vjere.

Ti si se, jatko – odlučio da štitiš (stare i mlađane): srbočetnike, klerofašiste, prokletosavce, šoviniste, s genocidnim predznakom i ostale podobne im aktiviste.

Kanavaco, dobro si ”zadužio” Crnu Goru, Crnogorce i Crnogorke, Cetinje, Cetinjane i Cetinjanke!

__________________

P.S.

Zanimljivo bi bilo saznati tačan procenat đece-našljednika uteklica iz ‘90-ih, koji su, ispred srednjih škola u Crnoj Gori – pojali o Kosovu i barjačili MAHMUDOVKOM, ka’ i među onijema ”civilizovanim vojvodama”?!

Gro Srbalja-uteklica, straaašnih vucibatina i nesoja, tj. bašibozluka iz BiH, Hrvatske i Kosova – najveće su zlo koje je, poslije lipsaloga Rista, Crnu Goru u potonjih skoro 80 godina zadesilo (čak veće i od popovskih hulja – barem sporadi utekličke prekobrojnosti), koje je državi koja ih udomi i tako spasi – već vrat slomilo i doslovice glave došlo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

18 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
05.06.2023-08:40 08:40

…Bajkovicu odlična Top lista !
Toliko su oslobodioci “zaduzili”CG da si mogao napraviti duzu top listu -da donji na njoj mogu napredovati ici prema vrhu , jer biseri se ređaju svakodnevno…
Bajkovicu pisi nam opet -ti to znas da Ti materijala falivat nece ,a ni ONI pocrvenjet nece ,to su dični”Crnogorci”a medju njima i u grupi najpametniji na planeti ..

dragan
05.06.2023-09:14 09:14

Svaka cast Gospodine! Naklon!

Antiposrbica
05.06.2023-09:57 09:57

Tako mi silnih miliona eura (21), nečasnoga Iznoguda i gay akcijašenja kamerom bia-e zabilježenog, svako mjesto osim prvog za dvojac Baksuzni – Alapača bi predstavljao golemu nepravdu.

Dragoljub Knezevic
05.06.2023-11:44 11:44

Vala me interesuje autora, sadidu tvoji kad du umirali, lipsavali kako kažeš jao Ristk, ilu su umrli prirodnom smrću. Vidi tynieabio di onu svetu o pokojnika sve ndjhrksr brz obzira ko je i kakav je bio

xxy
05.06.2023-12:14 12:14

Uteklice, pa cijela Stara Crna Gora je nastala od Pobjegliica, Uteklice sa Zlatibora pocetkom 15 vijeka osnovale Cetinje ,eto Vlaske Crkve jos na Cetinju sto je pobjeglice napravise. Uteklice Crnojevici 15 v iz Zete pobjegli na Zabljak Crnojevica ,odatle ne Cetinje ,dje su se poturcili ,pa odatle u Anadoliju a onda njihov potomak Mehmed Pasa Busatlija u 18 vijeku dolazi i rusi Cetinje. Uteklice iz Hercegovine naseljavaju Katunsku Nahiju, Uteklice kasnije iz Katunske Nahije napustaju slobodnu Staru CG i spustaju se u Boku pod Mlecanima i kasnije Austrijom. Uteklice iz Ljesa ,Albanija , naseljavaju Ljesansku Nahiju, Uteklice sa Kosova ,Raske… Pročitaj više »

Krsto
05.06.2023-12:52 12:52

Dragoljube Kneževiću, govedo jedno nepismeno! MUUUUUUUUUU

Krsto
05.06.2023-12:55 12:55

XY po tvojoj istoriji ako su sve uteklice naselile CG, onda smatraš da na prostoru CG nikad nije niko živio?

xxy
05.06.2023-14:53 14:53
Reply to  Krsto

Krsto ,jeste zivio , ali danas vecina su potomci izbjeglica od Turaka. Katunska Nahija ,bili katuni Zecana izlazili ljeti na ispasu , stalno naseljena kao zbjeg utekli od Turaka . Ko bi zivio u Cuce ,na Cevo da nije bilo sklanjanje od Turaka i po ostalim kamenim nepristupacnim neplodnim brdima. Cetinje bio podlovcenski Dolac nenaseljen . Jes bila Zeta oko Podgorice uz rijeke uz jezero , na Primorje Kotor ,Grbalj ,Pastrovici ,Budva samo stari grad ja se sjecam kao dijete sve bile livade , Bar samo Stari Bar pri moru ,pristan livade poslije potresa 1979 se izgradilo.Jeste zaledje Bara Crmnica… Pročitaj više »

Kršak Judištir
06.06.2023-10:45 10:45
Reply to  xxy

Kao i svi primitivni mozgovi umjesto zdrave logike koristiš lošu analogiju, zbog koje se u mnogim vicevima ismijavaju policajci. Kao znaš nešto a proturaš neznanje i primitivizam. Vidi, ovako: I Turci su ovde bili izbjeglice, sa željom da CG pripoje Osmanskom carstvu. U vjekovnoj borbi Crnogorci im to ne dozvoliše, niti im ko u tome pomože. Poput Turaka sada bi i Srbi i njine izbjeglice da CG pripoje Velikoj Srbiji. Umjesto zahvalnosti ubistvo. Možeš promijeniti ime, prezime, vjeru, ideologiju, mjesto prebivališta i još mnogo štošta, ali ne i domovinu. Ona se sa ponosom nosi u srcima. Kod izroda nije tako.… Pročitaj više »

xxy
06.06.2023-13:13 13:13

Kršak Judištir, Temu o uteklicama je naceo autor teksta a ne ja , a sto se tice Domovine pa upravo ovakva rasmisljanja ne prihvataju da Crna Gora je i domovina Srba koji su je i stvarali tokom istorije. Srbima iz Srbije je domovina Srbija a Srbima iz Crne Gore je domovina Crna Gora ,ali problem je sto to nekima smeta i kazu da su Srbi protiv Crne Gore. Srbi se samo bore da se od Crne Gore ne pravi antisrpska drzava u kojoj njima nema mjesta. A osjecati se Srbinom i pored Crne Gore voljeti i Srbiju sta tu ima… Pročitaj više »

Markoo
06.06.2023-13:09 13:09
Reply to  xxy

Zaboravio si reci da je Kosovo 1913 uslo u sastavu srbije ne voljom albanaca …..

Merlin
05.06.2023-13:40 13:40

Da li je istina da te se zbog ustašluka odrekla cela familija koja živi u Srbiji ?

Merlin
05.06.2023-14:23 14:23

Puna Srbija tvoje familije, uteklica iz Crne Gore …

Markko
05.06.2023-16:42 16:42

Gosp. Merlin sta kazee
Nesto SE suska otvoreni balkan bes srbije !!!

Kršak Judištir
06.06.2023-12:42 12:42

Tako je Bajkovicu!
Ne daj nikom da nasrce na tvoju domovinu.
Pogotovu NE!, lažnim ljudima, lažnih vjera i domacim izrodima kojima domovina služi za trhovinu.

Merlin
06.06.2023-14:53 14:53

Jesi li Tursko, Djilasovo ili Italijansko kopile ?

Lada
06.06.2023-13:42 13:42

Na ponašanju mladih i djece najbolje se vidi da je društvo, obrazovni sistem, institucije zakazalo.
Crnogorci su olako prepustili da im sve uređuju drugi, a sad se hvataju za glavu.
Trebali su biti puno oprezniji jer su valjda naučili s kim imaju posla.

Merlin
06.06.2023-14:53 14:53
Reply to  Lada

Hrvoje, nemate nikakvih šansi jer Crnogorci vole Srbe i Srbiju, a ne vas Hrvate !