Nedjelja, 17 Januara, 2021
Rubrika:

ŠTA TO RADIŠ KUME!? Nejaki Rukoljub nije ni počeo trku, a Daka mu već priprema počasni krug

Za buduću, čini se već prežaljenu Vladu u javnosti se već govori kao o ekstravagantnom političko-teološkom eksperimentu čiji su glavni sastojci nekompetentni kadrovi i čija je jedina pozitivna strana to što joj je rok trajanja oročen na 200 dana. Kada svemu ovome dodamo patološku tendenciju mandatarovog kuma Dake Davidovića da po svaku cijenu u redove svog novoformiranog pokreta prisvoji nekoliko ministara, onda je jasno da ćemo 2. decembra dobiti haotičnu kombinaciju diletantizma i neiskustva lišenu podrške građana, političkog legitimiteta uz sukob kumova koji je već u najavi

Vlada Zdravka Rukoljuba Krivokapića, koja će, po svemu sudeći, uprkos svim mogućim zakonima zdravog razuma biti formirana 2. decembra nakon glasanja u Skupštini Crne Gore, biće specifična po mnogo čemu i predstavljaće kuriozitet u modernoj političkoj istoriji.

Ni kod kuma nema ništa za džabe: Daka naplaćuje podršku koju je pružio Rukoljubu, FOTO: Pobjeda

Buduća Vlada osim svog teokratskog karaktera što je presedan u modernoj istoriji Evrope i nekompetentih anonimnih kadrova koji su predstavljeni kao “eksperti”, neće imati podršku stranaka koje su omogućile Krivokapiću da dođe na poziciju mandatara. Posebno je veliki “uspjeh” nove vlade što u njoj poslije 20 godina neće biti predstavnika nacionalnih manjina.

Kada svemu ovome dodamo patološku tendenciju mandatarovog kuma Miodraga Dake Davidovića da po svaku cijenu u redove svog novoformiranog pokreta prisvoji nekoliko ministara, onda je jasno da ćemo 2. decembra dobiti ne ozbiljnu Vladu, već haotičnu kombinaciju diletantizma i neiskustva lišenu podrške građana i političkog legitimiteta uz sukob kumova koji je već u najavi.

Vlada već prežaljena

Za buduću, čini se već prežaljenu Vladu u javnosti se već govori kao o ekstravagantnom političko-teološkom eksperimentu čiji su glavni sastojci nekompetentni kadrovi i čija je jedina pozitivna strana to što joj je rok trajanja oročen na 200 dana.

Da vlada, kako ga u javnosti nazivaju, nejakog Rukoljuba, nema podršku ni onih koji su za nju glasali ne kriju ni visoki finukcioneri DF-a koji to često otvoreno potenciraju.

Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević: Podvižnički se suzdržavaju da ne sruše vladu i prije njenog formiranja

Najglasniji u iznošenju činjeničnog stanja je lider PzP-a Nebojša Medojević koji je i juče napomenuo ono sa čim su saglasni svi konstituenti nove  vlasti, osim možda URA-e i njenog lidera Dritana Abazovića koji će jedini imati svoje kadrove u novoj vladi.

“Ovo je vrlo slaba vlada, ovo je vlada u kojoj imamo samo GP URA i praktično je podržavaju samo četiri poslanika, ako je i četiri, jer smo vidjeli da poslanik (Srđan) Pavićević baš nešto ne podržava ovu vladu. Znači imate Vladu sa tri poslanika”, naveo je juče Medojević na konferenciji za medije.

Manjinske nacionalne partije Bošnjaka i Albanaca u Crnoj Gori, odavno su prekrižile Krivokapića i njegovu vladu, prije svega zbog mandatarovih rigidnih tendencija ka teokratiji ali i zbog toga što u novoj parlamentarnoj većini najveći broj poslanika ima prosrpski i proruski Demokratski front. Manjinske nacionalne stranke Bošnjaka i Albanaca stoga prvi put poslije 20 godina neće bili dio vlasti. Za svaku pohvalu!

Ko će mi zabraniti da kumu otmem ministre!?

Ako se ovom žalosnom stanju u kojem se nalazi buduća diletantsko-teokratska vlada, doda i okolnost da  lider svetrosavskih stranaka i politički arhitekta nove vlasti Amfilohije Radović nije više u mogućnosti da daje prijeko potrebne savjete Krivokapiću, postaje jasno da je nejaki Rukoljub u stanju konfuzije, bez podrške čak i navodnih prijatelja.

Što me nagrdi!

U prilog ovoj tvrdnji ide i ponašanje Krivokapićevog kuma kontroverznog svetosavskog tajkuna Miodraga Dake Davidovića koji je nedavno osnovao Narodni pokret “Ne damo svetinje” i po svaku cijenu želi da  prisvoji “najmanje tri kandidata za ministre iz nove vlade”.

Davidović je, podsjetimo, nakon osnivanja svog pokreta rekao da će članovi partije koju je osnovao (Narodni pokret Crne Gore), između ostalih, biti “i neki od kandidata za ministre za Vladu Crne Gore”.

Nejaki mandatar Krivokapić uzalud je poručivao da “ni on niti jedan kandidat za ministra u budućoj Vladi nije član političke partije, niti će to biti”. Rukoljubovi vapaji su ostali zanemareni od  kuma Dake koji je sinoć u epskom gostovanju na TV Novi autoritativno poručio “ko je taj koji će zabraniti da ministri uđu u naš Pokret”.

“I ti ćeš ovo da radiš kume, samo (malo) sutra”

S obzirom da je situacija sa budućom teokratsko-diletantskom vladom bez podrške odavno prevazišla potrebu za ozbiljnom analizom, u stilu biblijskih parabola i alegorija koje Krivokapić, kako saznajemo, posebno cijeni, treba opisati trenutnu situaciju.

Ilustracija (KOLORIZOVANO) Zdravko Rukoljub Krivokapić (stoji u odjelu), Daka Davidović (na ćebetu, iznad), Vlada Crne Gore (na ćebetu, ispod): “Šta to radiš kume!?”, “Vežbamo kume, probamo za film. Ti ćeš ovo isto da radiš samo (malo) sutra”

Samo umjesto priča o “žitu i kukolju”, “Marti i Mariji” ili starozavjetnim “Bludnom sinu” ili “Avramu i Isaku”, ovoga puta ćemo da bi opisali stanje buduće vlade iskoristiti kadar antologijskog filma “Maratonci trče počasni krug”. Uostalom, stanje stvari kod Krivokapića i njegovih 12 apostola je bliže tragikomediji nego ozbiljnim biblijskim pričama sa dubljom porukom.

Mandatar Krivokapić u ovom slučaju najviše podsjeća na Mirka Topalovića, kojeg tumači maestralni Bogdan Diklić. Najmlađeg Topalovića šikaniraju svi članovi grobarske porodice, biju ga i kinje, a on je posljednja rupa na svirali, a čak je (kao i ostatak porodice) izostavljen iz testamenta. Sličan odnos kao između Krivokapića i stranaka koje su ga dovele na vlast.

Završni udarac Mirku Topaloviću zadao je upravo kum, a svi se sjećaju antologijske scene sa jezera u kojoj učestvuju Diklić, Jelisaveta Sabljić i Bora Todorović.  Sličan slučaj je i sa Krivokapićem kome će kum Daka, po svemu sudeći, da očerupa ono malo vlade za svoje stranačke potrebe.

I na kraju moramo da se podsjetimo kratkog ali epskog dijaloga Diklića i Todorovića, odnosno Đenke, koji je uhvaćen na djelu: “Šta to radiš kume!?”, “Vežbamo kume, probamo za film. Ti ćeš ovo isto da radiš samo (malo) sutra”.

Ostaje samo nada da Krivokapić neće postupiti kao Mirko Topalović u Maratoncima. Ali jedno je sigurno – nejaki Rukoljub nije ni formirao vladu, a čini se da već “trči počasni krug”.

Balša Knežević

Najnovije

Crnogorski epidemiolog u penziji: Vakcina bezbjedna ali skupa

Epidemiolog u penziji, prof. dr sc. Novica Vujošević saopštio je, u Jutarnjem programu TVCG, da je izuzetno važno da građani shvate da treba da...

PRODUKT KLEROFAŠISTIČKE VLASTI ”Milogorci, šiptari, sve ću da vas zapalim, Kuči će sve glave...

Klerofašistička ideologija na kojoj je izgrađena nova vlast počinje sve više da uzima maha kod građana koji žive u Crnoj Gori, pa nije iznanađenje...

Vidiš li naše Nemanja? ”Tu su Podoljube, tu su”

Vidiš li naše Nemanja? ''Tu su Podoljube, tu su''

Šestoro ambasadora ne dolazi na konsultacije u MVP?

Prema saznanjima Antene M, na konsultacije koje śutra treba da budu održane u Ministarstvu vanjskih poslova neće doći ambasadori: Nebojša Kaluđerović (SAD), Darko Pajović...

Opozicija neće ni na ponovljenu sjednicu Skupštine

Poslanici opozicije neće prisustvovati sjednici parlamenta zakazanoj za 20. januar zbog, kako su kazali Pobjedi, činjenice da ni prethodna sjednica, na kojoj je usvojeno...

Najčitanije

Povezano

Đonović za Aktuelno: Krivokapić skandal za državu, Crna Goro na koje si grane spala

Od kada se Zdravko Krivokapić pojavio na crnogorskoj političkoj sceni, nije dao nijednu suvislu političku izjavu. On je kao politička ličnost skandal sam po...

Krivokapić će održati video sastanak s Merkel

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić imaće uskoro video sastanak sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Kako se navodi na Twitter nalogu Vlade, pandemija COVID-19 zatvara granice zemalja,...

Medojević o sastanku Krivokapića i ambasadorke SAD: Ima li kraja poniženjima

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kritikovao je premijera Zdravka Krivokapića, koji je objavio da je ambasadorku SAD Džudi Rajzing Rajnke upoznao sa...

Funkcionalnost države zajednički interes

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović razgovarali su na sastanku, koji je...

Komentari

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Feđa
26.11.2020-16:34 16:34

Ima li išta inspirativnije do intervjua Dake za TV Novi. Postavio Joanikija za mitropolita, ukrao pismo preskačući preko balkona bolnice, zadržao tuđe pismo, priprema šverc cigara da bi punio budžet , objašnjava grijeh Radenovića što je prisustvovao Blažovoj svadbi… Da čovjek ne vjeruje što sve ovaj nadrobi

gagi
26.11.2020-18:15 18:15

Svaka cast za tekst gospodine Knezevicu (samo ne Pipun,ne daj Boze). Nece dugo biti a zalosni Rukoljub ode u DRACE,ni sam nije svjestan sto mu spremaju,svi mu “podrzavaju”izabranu vladu koja nece “napuniti”ni te planirane 200 dana.Zivi bili pa vidjeli.

osvijesti
27.11.2020-02:46 02:46

Zar ne vidite da je sve ovo igra u cilju jačanja srpskih stranaka DF i Demokrata tj priprema terena za nove izbore i marginalizovanje Ure i Crne Gore. Krivokapić odlično igra ulogu trojanskog konja. U pamet se Crnogorci.

Gargam
27.11.2020-09:50 09:50

A sto se cini!!!!

Lijepa CG
29.11.2020-00:47 00:47

Tri Srpska rukoljuba ZAMISLJAJU UZET OD CRNE GORE OKRUNJENI KUKURUZ a CRNOGORACIMA sa MANJINAMA SISARKA !