Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

“Nemam problema s tim”

Uvijek je svaku svoju upitnu odluku zakucavao komentarom – ''nemam problema s tim''. I to mu je zasigurno jedina živa istina u cijelom političkom angažmanu. Problem ima samo država u kojoj je on premijer.

piše: Željko Vukmirović

Ni najluđi pesimisti nisu mogli da pretpostave da će premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović ostaviti iza sebe toliko nereda, smutnje, štete i agonije. Zauvijek će ostati nerazjašnjeno odakle tom mladiću toliko frustracija i toliko snishodljivosti, a onda i toliko umišljenosti i lažljivosti, da učini toliko toga lošeg po državu Crnu Goru.

Pa, da je neki konzilijum sjeo i razmišljao, birao katastrofalne odluke i efekte, ne bi stigao ni da prismrdi Dritanovim bravurama. Pri tome, uvijek je svaku svoju upitnu odluku zakucavao komentarom – “nemam problema s tim”.

I to mu je zasigurno jedina živa istina u cijelom političkom angažmanu. Problem ima samo država u kojoj je on premijer. Uostalom, upravo je sa gubitkom povjerenja uspio da izvede razne čarolije, donese više od 800 akata i odluka, posmjenjuje i postavi funkcionere po želji, unizi crnogorsku vanjsku politiku, isposluje dibidus besmislene transakcije od kojih je crnogorska privreda u startu pretrpjela samo trošak, provuče budžet kao prečicu do bankrota, koristoljubljivo počašćava iz državnog džepa zaposlene u Ministarstvu odbrane, Vojske i Policije, dodvori se penzionerima naknadno prazneći državnu kasu, sa 900 hiljada eura promoviše vjersku školu koja nije ni počela sa radom, iz nekog razloga angažuje američku lobističku kompaniju koja će tek da se nauzima para…

Na kraju, sumirajući njegove rezultate, mora mu se priznati i da je izveo neviđen trik. Uspio je da zajebe i DF i DPS, zajedno. Čak, DF u par navrata. I jednima i drugima zbog datog povjerenja i njegovih aranžmana ima da bride uši još zadugo.

Uzgred, uspio je i da neogreban preživi pad svog bliskog saradnika na prvoj švercerskoj turi cigareta. I to dok njegovom mentoru, srpskom predsjedniku Vučiću, za vratom dišu i beogradske navijačke grupe sa svojim kriminalnim interesima i EU i SAD koje ne žele da tolerišu kriminal na sjeveru Kosova koji glavne aktere potražuje na adresi Srpske liste.

Taman da svaki zatečeni posmatrač ciijele priče stekne pravo da citira premijera u tehničkom mandatu kojem ističe političko vrijeme.

“Nemam problema s tim.”

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sizif
11.01.2023-08:21 08:21

Odličan, kao i uvijek! Oporo, ali istinito!

Tara
11.01.2023-09:56 09:56

Od onog momenta..kad ga je G-din Djukanovic..Dritana nazvao Bitangom..sto ga je atakirao..on je vec startovao od stranih srbijanskih..i ne-srbijanskih sluzbi..da CG unisti..On je naucen..u detalje..kako ce to raditi..na svako pitanje zna Odgovor….On je BIA spiun..on je startovao sa BIA spiunom..On je povezan..sa ogromnom popovskom-radikalnom organizacijom…..sa ruskim bajkerima-nocnim vukovima..radikalnim cetnicima..skaljarcima itd..On placa..svog populistu..kao sto sam citala u SAD..mjesecno 35 hiljada€..Odaklemu te pare..On je dobio svoj Budzet..da radi sto radi.. Nasa drzava je nesposobna..umorna..Nasa drzava je trebala ovom zlu da stane na vrijeme..jer nije ovo od juce…mrznja prema MIlu i CG..cak je SPD..jedno vrijeme s'edjela zajedno sa Mansom-Demokratima..Lekicem..kako bi Milu podvalili…Na Cetinju… Pročitaj više »

openbalkon
11.01.2023-11:45 11:45

Sada umjesto grupe oficira imamo predstavnike partija iz druge države, a domaći pratioci su ista sorta. Njihovo navodno „svetosavlje“ nema nikakve veze ni sa hrišćanstvom, a ni sa Sv. Savom. Da se opet pozovem na jedan komentar iz Srbije, sa društvenih mreža: „Rastko Nemanjić bio je čovek 300 god. ispred svog vremena, modernizator i prosvetitelj, uvodio zakon, medicinu i školu, gledao da modernizuje zemlju, išao po svetu, sretao najvažnije ljude svog vremena, bio obrazovan. Da vidi kakav se zatucani polusvet danas poziva na njega roknuo bi se odma’!“ Zato ne čudi njihov veliki otpor prema nauci i kulturi.

Zabrojani
11.01.2023-16:03 16:03

Koliko ovo tjelohranitela čuva Abazovića?
Pa ovo je pola budžeta Bog te tvoj j…