Za aktuelno.me

Piše: Željko Vukmirović

Super je Tačiju ispala ona optužnica koja je podnijeta na razmatranje za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti. Do zime ionako ima sve da se ispegla. A i ta pauza mu je legla kao dupe na nošu. Uz savršen pogled na svog sagovornika Aleksandra Vučića koji se nakon svih svojih patetičnih nastupa o sopstvenom jadu zabavlja dok ga cimaju između Brisela i Pariza. I još niko nema nešto naročito vremena za njega. Idealno, zar ne?

Jer, Tači baš i nije lud. Sa Vučićem je stvar daleko kompleksnija. Baš kao i sa njegovim razrađenim aparatom poslušnika, staro gradivo, kalkulativni karakter. I eto ti prečice do njegove policije za koju se ispostavlja da je neprikosnoveni stožer odbrane vlasti.

Čak, sada ponajprije žalosno izgledaju svi oni melodramatični tekstovi i slike koje su Vučićevi mediji uz birane riječi prosipali o teroru crnogorske policije u Budvi, dok sada njegovi mlate po ulicama, to što mogu…No, to je samo njihova stvar.

Dok se čuju povici “Kosovo je Srbija”. A Evropa samo sluša šta ovi pričaju. Tači uživa, garantovano.

Vučić samo ne kapira. Nego, valja ga pustiti na miru. Nakon neuspjelog višegodišnjeg pokušaja sjedenja na više stolica epilog njegove vladavine je beskrajno tužan. Niko ga ne ferma.

Provaljen…

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve