Za aktuelno.me

Piše: Novak Adžić

Povodom današnjeg sastanka Predsjednika Srbije gospodina Aleksandra Vučića i patrijarha srpskog g. Irineja, nužno je ostaviti komentar jer su se kao nebrojeno puta do sad umješali direktno u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Mislim da je to, prije svega, ustavna i zakonska obaveza državnih organa, a ne samo pojedinaca. Ne samo da treba, nego se mora ovom aktuelnom, četničkom, agresivnom zlu usmjerenom protiv Crne Gore, Crnogoraca, građanskog društva i države pružiti ustavni, zakonski i drugi eksplicitni otpor i izraziti nepopustljivost.

Moramo pokazati istrajnost da klero-srpski mini-imperijalistički četnici, ne pomisle da smo nemoćni i kukavice, da bismo pustili da nas ta medijski isforsirana aždaja pojede kao što bi rado željela. Prevarili su se.

Građani koji su jutros gledali konferenciju za štampu onog tamo njihovog patrijarha Irineja i predsjednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučica, imali su priliku da se uvjere u kršenje međunarodnog prava, sa ranije nam poznatih i osvjedočenih, ideološko-nacionalističkih velikosrpskih pozicija, na  fonu svojih nekadadašnjih šefova i ideologa – Vojislava Šešelja i Slobododana Miloševića.

Aktulelni predsjednik Srbije gospodin A. Vučić  je, sjetimo se,  po beogradskim fasadama zgrada, postavljao demonstativno i ilegalno, radikalski ekstremno, table s natpisom “Bulevar Ratka Mladića”. Gospodin Vučić, sigurno nije prijatelj Crne Gore, niti tako djeluje u svojim državničkim aktivnostima, već se flagrantno, nepozvano i neovlašćeno, suprotno međunarodnom pravu, običajima i standardima, eklatantno miješa u unutrašnje stvari suverene, nezavisne i međunarodno-priznate države Crne Gore.

Sve to radi u funkciji afirmacije ovovremenog klero-fašizma SPC i njihovog političkog krila – Demokratskog fronta, koji, skupa, pokušavaju, a to rade već dugo vremena, da jurišaju na građansku državu Crnu Goru i njenu državnu samostalnost, pod lažnom, fasadnom i pričom da su Srbi navodno ugroženi u Crnoj Gori, što je notorna neistina.

guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
gagi
20.05.2020-19:41 19:41

A “sto misle”na ovaj fukarluk Vucica i popa nuzika gospoda iz EU i Stejt Departmenta posebno o “slobodi i ugrozenosti”SPC-a u Crnoj Gori. Da je VJECNA Crna Gora.