Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

GO SNP u nedjelju: Biće frke zbog Milića?

Glavni odbor Socijalističke narodne partije biće održan u nedjelju, 15. januara u 12 sati i na njemu će biti analizirani rezultati izbora 16. oktobra prošle godine i započeti aktivnosti za lokalne izbore u Nikšiću, potvrđeno je Dnevnim novinama u ovoj partiji.

U pozivu za sjednicu su navedene četiri tačke dnevnog reda. Članovi GO SNP analiziraće realizovane aktivnosti i ostvarene rezultate na parlamentarnim i lokalnim izborima u Andrijevici, Budvi, Gusinju i Kotoru koji su održani 16 oktobra. Na dnevnom redu je i predlog odluke o otvaranju unutarpartijskog postupka predlaganja kandidata za odbornike u Skupštini opštine Nikšić, kao i predlog odluke o kriterijumima za predlaganje i izbor kandidata za odbornike.

Prema nezvaničnim informacijama Dnevnih novina, na ovoj sjednici će biti riječi i o nekim pitanjima koja predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić nije stavio na dnevni red. Radi se, prije svega, o formiranju vlasti u Kotoru i u vezi s tim o poslaničkom klubu SNP u Skupštini Crne Gore.

Mnogi članovi GO će tražiti jasne odgovore zašto još nije formirana opoziciona vlast u Kotoru, a naročito zato što se sjednica održava samo dan prije nego što za to ističe rok 16. januara, kada bi Vlada mogla da uvede prinudnu upravu u ovoj opštini.

Razgovori opozicije o formiranju lokalne vlasti u Kotoru zapali su u ćorskokak nakon što je lokalni ogranak SNP-a, uz podršku predsjednika partije Srđana Milića, zatražio podršku za manjinsku vlast SNP-a, što je za mnoge u opoziciji neprihvatljivo. I u SNP-u mnogi smatraju da je to ucjenjivačka politika njihove partije koja može dovesti do ponavljanja izbora u Kotoru.

Tema će biti i loš rezultat na parlamentarnim izborima i očekuje se da neka od brojnih struja u ovoj partiji postavi i pitanje odgovornosti njenog predsjednika Srđana Milića. Neke članove Glavnog odbora interesuje i najavljena saradnja, odnosno koalicija Demokratskog fronta i SNP-a na predstojećim izborima u Nikšiću, i tražiće odgovor na pitanje da li je Milić vodio razgovore o tome sa jednim od lidera Fronta Andrijom Mandićem.

Na drugoj strani, i pored vidljivih velikih problema i više struja u partiji, predsjednik SNP Srđan Milić je optimista.

Neformiranjem poslaničkog kluba u Skupštini Crne Gore, osim prostorija za rad, SNP je ostala i bez desetak hiljada eura mjesečnih prihoda iz budžeta. Zbog teške finansijske situacije gotovo svi zaposleni u SNP-u primaju minimalne lične dohotke u iznosu od 193 eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve