Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Žugić: Ohrabrujemo Ziraat banku da pruži podršku zdravim segmentima crnogorske ekonomije

Sagledavajući situaciju na bankarskom tržištu Crne Gore, konstatovano je da banke, uprkos izazovima koje nameće makro okruženje, posluju na zdravim i stabilnim osnovama

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sastao se danas sa menadžmentom Ziraat Bank Montenegro AD Podgorica, koga su predstavljali Fatih Yilmaz predsjednik i Goran Bakić član Upravnog odbora.

Sagledavajući situaciju na bankarskom tržištu Crne Gore, konstatovano je da banke, uprkos izazovima koje nameće makro okruženje, posluju na zdravim i stabilnim osnovama.

“Ohrabrujemo Ziraat banku da pruži podršku zdravim segmentima crnogorske ekonomije, kao i da, kroz omogućavanje zainteresovanim turskim investitorima da ulažu u Crnu Goru, doprinese razvoju ekonomskih odnosa ove dvije zemlje, koji se konstantno šire i unapređuju”, istakao je guverner Žugić.

Na sastanku je bilo riječi i o saradnji Ziraat banke i regulatora, poslovanju ove kreditne institucije i njenim daljim planovima vezanim za jačanje pozicije na domaćem tržištu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve