Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Investicije usmjeriti ka infrastrukturnim projektima, sektorima energetike, proizvodnje i turizma

Sastanak guvernera CBCG i predstavnika Ambasade NR Kine

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sastao se danas sa delegacijom Ambasade Narodne Republike Kine u Crnoj Gori, koju je predvodio savjetnik za ekonomsku i trgovinsku saradnju Wang Changjiang.

Guverner Žugić upoznao je sagovornike sa stanjem u bankarskom sektoru i aktivnostima koje CBCG sprovodi u pravcu očuvanja zdravlja bankarskog sistema i snaženja finansijske stabilnosti.

Sagovornici su se osvrnuli na dosadašnje zajedničke projekte, sa akcentom na izgradnju prve dionice auto-puta Bar-Boljare.

“Konstatovano je da je riječ o veoma uspješnom projektu koji je donio brojne pozitivne efekte u vidu unaprijeđene saobraćajne bezbjednosti, bolje i brže povezanosti i podstreka za ekonomski razvoj sjevera Crne Gore”, saopšteno je iz CBCG.

Ističući da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje NR Kine i Crne Gore, Changjiang je izrazio spremnost Ambasade da pruži doprinos snažnijem ekonomskom povezivanju dviju zemalja, kroz animiranje kineskih investitora da više ulažu u našu zemlju koja ima značajne nevalorizovane resurse.

“Zajednički je ocijenjeno da bi investicije, dominantno kroz model privatno-javnog partnerstva, trebalo usmjeriti ka infrastrukturnim projektima, kao i ka sektorima energetike, proizvodnje i turizma, sve u cilju diversifikacije domaće ekonomije i povećanja izvoza”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve