Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Zaposlenima u MVP od januara plate veće do 30 odsto

Navodi se da Odluka je usvojena nakon opsežnih konsultacija generalnog sekretara MVP-a Milete Radovanića sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem, tokom septembra i oktobra

Zarade zaposlenima u Ministarstvu vanjskih poslova od januara 2024. godine biće uvećane do 30 odsto. To je odlučeno na današnjoj telefonskoj sjednici Vlade u tehničkom mandatu.

“Vlada Crne Gore je, na današnjoj telefonskoj sjednici, usvojila predlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o dodatku na osnovnu zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima, koja predviđa povećanje zarada do 30 odsto zaposlenima u Ministarstvu vanjskih poslova”, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Navodi se da Odluka je usvojena nakon opsežnih konsultacija generalnog sekretara MVP-a Milete Radovanića sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem, tokom septembra i oktobra.

“Odluka je bazirana na potrebi uvećanja zarada zaposlenima u Ministarstvu vanjskih poslova, uslijed povećanja troškova života nastalih kao posljedica inflacije, a vodeći se činjenicom da zaposleni u Ministarstvu vanjskih poslova nijesu obuhvaćeni uvećanjem zarada za zaposlene u državnoj upravi nakon usvajanja Granskog kolektivnog ugovora za oblast uprave i pravosuđa u februaru o.g”, pojasnili su iz resora.

Oni podsjećaju da zarade zaposlenima u MVP-u prema Granskom kolektivnom ugovoru za oblast uprave i pravosuđa nijesu uvećane, jer su, kažu, koeficijenti zarada za zaposlene u ovom Ministarstvu propisani Zakonom o vanjskim poslovima.

“Usvajanjem ove Odluke, koja stupa na snagu 01. januara 2024. godine stvaraju se uslovi za poboljšanje standarda za zaposlene u Ministarstvu vanjskih poslova”, zaključuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve