Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Raspopović – Etštadler: EU nije kompletna bez Zapadnog Balkana, Crna Gora ima šansu da postane prva naredna članica

Iz MVP su kazali da Etštadler je pohvalila uspjehe koje je Vlada Crne Gore postigla u prethodnom periodu, istakavši da će Austrija, kao snažan zagovornik proširenja EU, nastaviti da pruža punu podršku Crnoj Gori kako bi u što kraćem roku uspješno okončala pregovarački proces

Crna Gora izuzetno cijeni kontinuiranu podršku Austrije u ostvarenju punopravnog članstva u Evropskoj uniji, što predstavlja naš glavni vanjskopolitički cilj, kazao je državni sekretar MVP Milisav Raspopović tokom današnjeg susreta sa ministarkom za Evropu i Ustav Austrije Karolin Etštadler koja boravi u posjeti Crnoj Gori.

Na toj liniji, kako je saopšteno iz resora, podsjetio je da više od 80 procenata crnogorskih građana podržava članstvo u Uniji, što daje dodatan podstrek i obavezu Vladi da odlučno nastavi sa reformskim procesima koji će, kaže, omogućiti našoj zemlji da postane prva naredna članica evropske porodice.

Iz MVP su kazali da Etštadler je pohvalila uspjehe koje je Vlada Crne Gore postigla u prethodnom periodu, istakavši da će Austrija, kao snažan zagovornik proširenja EU, nastaviti da pruža punu podršku Crnoj Gori kako bi u što kraćem roku uspješno okončala pregovarački proces.

Na toj liniji, ocijenila je da naša zemlja ima realne šanse da postane prva naredna članica Unije, kao i da „EU nije kompletna bez Zapadnog Balkana“.

Sagovornici su se saglasili da bi članstvo Crne Gore u EU predstavljalo važan podsticaj za sve zemlje kandidatkinje, te značajno doprinijelo daljem razvoju regiona i jačanju stabilnosti na evropskom kontinentu, zakljuzčeno je tokom susreta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve