Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Date instrukcije kako radnici Instituta Simo Milošević da prime plate

''Postoji drugi račun sindikata na koji se može uplatiti pomoć. Nije pomoć privrednom društvu, nego se sredstva uplaćuju na račun sindikata koji nije u blokadi'', naglasio je predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije Dragan Damjanović

Komisija za rješavanje problema u Instutu “Simo Milošević” uputila je Ministarstvu rada i socijalnog staranja instrukcije, na koji način se mogu isplatiti plate radnicima zaposlenim u toj ustanovi a da se izbjegne Zakon o kontroli državne pomoći.

“Još uvijek nam se nijesu obratili sa zahtjevom. Dali smo instrukcije Ministarstvu rada i socijalnog staranja na koji način mogu da prime plate. Postoji drugi račun sindikata na koji se može uplatiti pomoć. Nije pomoć privrednom društvu, nego se sredstva uplaćuju na račun sindikata koji nije u blokadi”, naglasio je predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije Dragan Damjanović.

Kaže i da je Vlada napravila komisiju za rješavanje problema u Institutu.

“Date su smjernice. Institut može da primi pomoć od 300. 000 eura kao deminimis. Može da primi i pomoć za spašavanje devet miliona i 600 hiljada, i ući u rekonstruiranje u partitetu 40:60, gdje Instituit mora obezbijediti 40 odsto a država 60 odsto”, kazao je Damjanović u emisiji “Okvir”.

Kaže da Institut ima i problem koji se tiče Zakona o provrednim društvima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve