Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada zatražila od EK bespovratna sredstva za nastavak izgradnje auto-puta

On je istakao da je otvaranje prve dionice napravilo snažan signal da Crna Gora može i da se projekat mora jače realizovati

Ministar kapitalnih investicija u tehničkom mandatu Ervin Ibrahimović saopštio je da je Vlada Crne Gore poslala danas zahtjev Evropskoj komisiji (EK) za bespovratna sredstva za finansiranje glavnih projekata za nastavljanje izgradnje auto-puta Bar – Boljare.

– Iz svih dosadašnjih razgovora očekujemo vrlo skoro pozitivan odgovor. To je ono što građane interesuje – rekao je Ibrahimović u intervjuu za TVCG.

On je istakao da je otvaranje prve dionice napravilo snažan signal da Crna Gora može i da se projekat mora jače realizovati.

Podsjećamo, direktor Monteputa Milan Ljiljanić nedavno je saopštio da su obezbijeđena bespovratna sredstva za izradu idejnih projekata za dionicu auto-puta Mateševo-Andrijevica i dionicu Smokovac-Farmaci. Završetak tog posla se očekuje do kraja godine, a nakon toga i glavni projekat.

– Uporedo sa izradom idejnog projekta u toku je podnošenje aplikacije za obezbjeđenje bespovratnih sredstava za izradu glavnih projekata i pripremu tenderske dokumentacije za naredne dionice auto-puta kako bi se stvorili uslovi da se izvrši izbor izvođača i početak radova 2024. godine – rekao je Ljiljanić.

On je istakao da postoji spremnost da se kroz Investicioni okvir za Zapadni Balkan obezbijedi grant u iznosu od 40 odsto vrijednosti radova dok bi preostali dio sredstava država obezbijedila iz kredita odnosno drugih izvora finansiranja.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve