Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Usvojen budžet Opštine Rožaje za 2022. godinu u iznosu više od 7,6 miliona eura

Predsjednik Opštine Rahman Husović izrazio je zadovoljstvo što se, kako je istakao, u lokalnom parlamentu pokrenula kvalitetna rasprava kada je u pitanju budžet za nerednu godinu koji će, prema njegovim najavama, biti u potpunosti ostvaren

Skupština Opštine Rožaje usvojila je odluku o budžetu za narednu godinu u iznosu od 7.660.000 eura, što je 10,37 odsto više u odnosu na ovogodišnji.

Predsjednik Opštine Rahman Husović izrazio je zadovoljstvo što se, kako je istakao, u lokalnom parlamentu pokrenula kvalitetna rasprava kada je u pitanju budžet za nerednu godinu koji će, prema njegovim najavama, biti u potpunosti ostvaren.

Husović je naglasio da će u 2022. godini biti realizovani projekti od ključnog značaja za dalji razvoj Rožaja i napomenuo da je Opština tokom minulog perioda ostvarila vidljive rezultate na polju upodobljavanja lokalnog investicionog ambijenta naglašavajući pritom važnost buduće Biznis zone koja je pred otvaranjem kao i zemljišta bivše fabrike Gornji Ibar koje je ustupjeno Opštini na raspolaganje.

Sekretar Sekretarijata za finansije Ismet Hadžić kazao je da su predloženi prihodi za 2022. godinu uglavnom planirani na bazi Odluke o Budžetu za 2021.godinu te ocijenio da je predloženi budžet za 2022. godinu predstavlja realan finansijski plan kojim će biti obezbijeđeno finansiranje opštinskih organa, servisiranje svih korisnika budžeta kao i izvršavanje planova utvrđenih od strane lokalne uprave iz njene nadležnosti.

Kada su izdaci u pitanju, u okviru tekućeg budžeta za 2022. godinu biće izdvojeno 6.808.151,09 eura, a za kapitalni budžet 851.848,92 eura.

Kapitalni budžet za 2022. godinu je planiran na osnovu Nacrta programa investicionih aktivnosti opštine Rožaje za 2022. godinu, koji na osnovu potreba lokalnog stanovništva, planova i strateških dokumenata izrađuje Direkcija za izgradnju, investicije i saobraćaj Opštine Rožaje.

Najveći dio Kapitalnog budžeta odnosi se na izgradnju i rekonstrukciju putne i komunalne infrastrukture na seoskom području na osnovu zahtjeva mještana i rukovodstva mjesnih zajednica.

Na gradskom području planira se izgradnja, rekonstrukcija i sanacija saobraćajnica sa pakring prostorom, rekonstrukcija pješačkih staza, te izgradnju komunalne infrastrukture.

U cilju unapređenja sportske i obrazovne infrastrukture dio sredstva biće usmjeren na izgradnju i rekonstrukciju igrališta i sportskih sala.

Dio Kapitalnog budžeta biće opredjeljen za sufinansiranje infrastrukturnih projekta koji se finansiraju iz Kapitalnog budžeta Vlade Crne Gore, donatorskih sredstava drugih institucija i organizacija.

Svi projekti koji su planirani za finansiranje Odlukom o budžetu su označeni kao prioritetni Nacrtom strateškog plana razvoja opštine Rožaje za period 2021-2025. godina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve