Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Tribina DPS-a u Rožajama: Nastaviti snaženje partijske mreže i jačanje povjerenja kod birača

Svoj plan i programu rada OO DPS Rožaje predstavila je kandidatkinja Seniha Tahirović koja je istakla da će se prije svega posvetiti najznačajnijim problemima lokalnog odbora, uzrocima koji su doveli do tih problema, kao i načinom na koji planira da te probleme i riješi

U Rožajama je juče nastavljena kampanja za unutarpartijske lokalne izbore u Demokratskoj partiji socijalista. Potpredsjednik partije Jevto Eraković je ukazao na sam značaj ovog izbornog procesa za koji ističe da je nastavak partijske reforme koja se intenzivno sprovodi a koja će biti finalizovana organizacijom samog Kongresa partije.

Svoj plan i programu rada OO DPS Rožaje predstavila je kandidatkinja Seniha Tahirović koja je istakla da će se prije svega posvetiti najznačajnijim problemima lokalnog odbora, uzrocima koji su doveli do tih problema, kao i načinom na koji planira da te probleme i riješi.

“Bez jake infrastrukture, timskog rada i povjerenja u taj rad, rezultati neće biti na zavidnom nivou. Najbitnija i najprepoznatljivija tri cilja našeg OO su: odnos prema članstvu, vraćanje povjerenja u rad partije i partijskih organa i jačanje infrastrukture”, kazala je Tahirović.

Foto: DPS

Istakla je da je neophodno vratiti autonomiju Izvršnog i Opštinskog odbora pri donošenju važnih odluka, konstantno biti u komunikaciji sa centralom partije i biti javna i otvorena spona između njih i odbora.

“Trudiću se da dodatno poboljšamo saradnju sa odbornicima u lokalnom parlamentu jer je to, za sada, jedini javni instrument naše partije u Rožajama. Organizovaćemo sastanke odbornika i mjesnih odbora, kako bi se bliže upoznali sa problemima naših sugrađana i na sjednicama Skupštine, upoznavati javnost sa istim. Novi saziv Izvršnog i Opštinskog odbora će biti konstituisan od ljudi od povjerenja, koji hoće da se aktivno bave politikom i problemima u našoj partiji”, saopštila je Seniha Tahirović, dodajući da se samo predanim i odgovornim radom, mogu očekivati bolji rezultati i bolji rejting.

Foto: DPS

Predstavio se i Erman Jahović, član Savjeta mladih DPS Rožaje, koji je ujedno i jedan od najmlađih kandidata za predsjednika jednog lokalnog odbora na državnom niovu na ovim prvim neposrednim partijskim izborima.

“Moja kandidatura je predstavljanje Savjeta mladih koji je imao značajnu ulogu u svim do sada sprovedenim izbornim procesima kao jedan svojevrsni pokretač i motor rada Opštinskog odbora. Smatram da bez mladih nema energije, nema snage ali ni motivacije u izbornim utakmicama”, rekao je Jahović.

Istakao je da u periodu nakon izbora za predsjednika Opštinskog odbora DPS Rožaje, prvi izbor će mu biti formiranje novih mjesnih odbora koje će, kako je kazao, činiti spoj iskusnih i mlađih članova partije.

Foto: DPS

“Jačanje ovih organizacija u gradskim i seoskim područjima uz novi sastav mjesnih odbora ojačaćemo našu organizaciju u narednom periodu. U svim mjesnim odborima treba uključiti mlađe članove partije kako bi se sama struktura mjesnih odbora ojačala i podmladila”, poručio je Jahović.

Kandidat za predsjednika Opštinskog odbora DPS Rožaje je i Isljam Zejnelović.

“Uvijek sam apsolutno podržavao programsku orjentaciju DPS-a i smatram da bez stožera kakav je naša partija praktično nema one staze i puta koji Crnu Goru vode u društvo razvijenih i demokratskih država”, saopštio je Zejnelović.

On je kazao da ko god ima snage i vjeruje u programska načela DPS-a, vrata te partije su mu širom otvorena, a ruka saradnje ispružena.

Foto: DPS

“Treba stvoriti ambijent za uključivanje svakog ko ima viziju i volju da radi za dobrobit naše partije i Rožaja. Prije svega unutar Opštinskog odbora formiraćemo komisiju koju će činiti članovi koji će se baviti tekućim problemi naših sugrađanki i sugrađana ali i generalno sredine u kojoj živimo. Posebnu priliku i šansu obezbijedićemo našim mladim članovima partije koji su i najveći i najznačajniji resurs koji imamo”, zaključio je Isljam Zejnelović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve