Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

USSCG: Uputićemo svoje zahtjeve usmjerene na stvaranje uslova za dostojanstven život i rad

Unija slobodnih sindikata (USSCG) je povodom 1. maja - Međunarodnog praznika rada, organizovala prvomajsku manifestaciju na Trgu Svetog Petra Cetinjskog

Unija slobodnih sindikata (USSCG) je povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada, organizovala prvomajsku manifestaciju na Trgu Svetog Petra Cetinjskog.

Generalni sekretar USSS CG Srđa Keković svim građanima čestitao je 1. maj – Praznik rada. Kaže da je zbog programa “Evropa sad” položaj radnika pobošljan u odnosu na prošlu godinu.

“Taj program doveo je do minimalne zarade od 450 eura i ostalim radnicima povećao je plate za oko 17 odsto, ali opet nije obuhvatio penzionere i nezaposlene”, kazao je Keković.

Očekuje da će i nova vlada podržati program “Evropa sad”.

“I naravno proširiti ga i unaprijediti zajedno sa socijalnim partnerima”, poručio je Keković.

USSCG odaje počast radnicima i radnicama koji su se prije više od 130 godina, žrtvujući svoje živote, izborili za mnoga prava koja danas uživaju građani.

„USSCG će donosiocima odluka i poslodavcima uputiti svoje zahtjeve usmjerene na stvaranje uslova za dostojanstven život i rad i izgradnju Crne Gore kao države socijalne pravde“, poručili su iz te sindikalne organizacije.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BZekovic
01.05.2022-13:11 13:11

Poruka radnicima Katarine Peović, predsjednice Radničkog fronta Hrvatske: ———————————— Dok si se bojao da će ti socijalizam oduzeti slobodu, kapitalizam ti je oteo mirovinu, uzeo ušteđevinu, uništio radna mjesta, i zdravstveni sustav, , srozao obrazovni sistem, stavio te u dužničko ropstvo, ostavivši ti jedino NACIONALIZAM I MRŽNJU. Povodom 1.maja, moja lična poruka sindikatima i radnicima Crne Gore bila bi: Radnici Dakića, željezare, Kombinata Aluminijuma, Fabrike raketa !”19 decembar” i itd, predvođeni svojim najvišim rukovodiocima fabrika i sindikatima, svrgnuli su u stihijskom naletu aktuelu legalnu vlast, a omogućivši ustoličenje Srpskog Krvavog Rušilačkog Nacionalizma da upravlja i njima i Crnom Gorom. Rezultat… Pročitaj više »