Jubilarna X Berza preduzetničkih ideja, održana je i ove godine, pod pokroviteljstvom Univerziteta Donja Gorica i Ministarstva kulture, dok su, kao i prethodnih devet godina, veliku podršku mladim ljudima dale crnogorske kompanije.

Poštujući mjere Instituta za javno zdravlje i slijedeći entuzijazam mladih ljudi koji su marljivo radili na svojim idejama, Berza je više nego uspješno održana online.

Za prvu online održanu Berzu prijavio se veliki broj studenata i srednjoškolaca sa svojim idejama, od kojih svaka na svojstven način podspješuje i unaprjeđuje svakodnevicu.

Zahvaljujući inovativnosti učesnika i kvalitetu samih ideja, jedanaest timova je imalo šansu da se nađe na Top listi, te da za svoju ideju učesnici dobiju finansijsku podršku i mogućnost realizacije istih.

Pored vlasnika ideja iz naše države, na Top 11 listi su se našli i vlasnici ideja iz Rusije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Na ovoj listi našla su se i tri srednjoškolca. Osim liste Top 11, formirane su i A i B liste koje su sadržale 20 ideja koje su kompanije takođe imale priliku da podrže.

Ove godine, učesnici su napravili detaljne video zapise svojih ideja koje su se mogle pratiti na YouTube kanalu organizacije studenata UDG, Studentskog Biznis Centra (SBC), dok se kotacija mogla pratiti na instagram profilu sbc_tim i udg_montenegro.

U razvoj ovogodišnjih ideja, privatni sektor uložio je preko 10.000 eura.

Prisutno je vidno raspoloženje i interesovanje kompanija da ulažu u studentske biznis ideje koje su predstavljene na Berzi i koje će se razvijati u okviru Preduzetničkog gnijezda na Univerzitetu Donja Gorica.

Drugačije održana, jubilarna Berza preduzetničkih ideja uspješno je realizovana zahvaljujući informatičkim vještinama, operativnom umijeću, spremnosti i entuzijazmu mladih inovativnih umova, kao i odazivu kompanija.

Strpljenje, vrijeme i posvećenost studentkinja i studenata UDG, članica i članova SBC, su bile ključne komponente u realizovanju još jednog uspješnog projekta.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve