Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

UO ZZZCG bira direktora: Nastavnik fizičkog i v.d. direktora Goran Folić se OBRUKAO – završio kao treći na konkursu!

Rezultati testiranja su bruka jer Folić je bio v.d. direktor Zavoda za zapošljavanje, a završio je na poziciji broj tri. Ipak, Upravni odbor na čelu sa Hadži Vujošević će, kako saznajemo, učiniti sve da Folića izabere na mjesto direktora, iako su Perčobić, Bubanja i Krgović bolje prošli na testiranju i bivši su pomoćnici direktora ZZZCG, a pojedini od njih sa višedecenijskim iskustvom u toj oblasti.

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje trebalo bi danas da odluči i izabere novog direktora te institucije. Trenutni vršilac dužnosti je Goran Folić, funkcioner Demokrata i po profesiji nastavnik fizičkog.

U Upravi za kadrove je održano testiranje koje je izazvalo brojne kontraverze, jer je članica Komisije bila Vesna Hadži Vujošević čije članstvo su osporavale kolege iz Zavoda, jasno navodeći konkretne razloge.

Zaposleni su tada javno naveli da je gospođa Hadži Vujošević u Zavodu je zaposlena na neodređeno vrijeme na poziciji samostalnog savjetnika. To nije visoko rukovodeći kadar koji je preporučuje za člana komisije za izbor Direktora Zavoda, kako nalažu propisi. Hadži Vujošević je takođe predsjednica Upravnog odbora ZZZCG što nije profesionalna funkcija.

Blamaža Folića

Nakon sprovedenog testiranja Uprava za kadrove utvrdila je listu četiri najbolje rangirana kandidata i dostavila je Upravnom odoru Zavoda za zapošljavanje.

Prvorangirani na testiranju je David Perčobić (42,33 boda), drugoplasirani Goran Bubanja (40,67), dok treće mjesto dijele kandidati Svetlana Krgović (38) i Goran Folić (38). Ovi rezultati su bruka jer Folić je bio v.d. direktor Zavoda za zapošljavanje, a završio je na poziciji broj tri.

Ipak, Upravni odbor na čelu sa Hadži Vujošević će, kako saznajemo, učiniti sve da Folića izabere na mjesto direktora, iako su Perčobić, Bubanja i Krgović bolje prošli na testiranju i bivši su pomoćnici direktora ZZZCG, a pojedini od njih sa višedecenijskim iskustvom u toj oblasti.

Dakle, dilema je hoće li Upravni odbor ZZZCG birati između profesionalaca ili nastavnika fizičkog koji je očito zalutao na tu funkciju. U svakom slučaju, očekuje se uskoro izbor nove Vlade i kako je najavljeno detaljno će analizirati rad ZZZCG, pa tako i odluke o imenovanju.

Testiranje neće biti ponovljeno

Prošle sedmice kada je održano testiranje polemiku je izazvala fotografija na kojoj je Vujoševićka se sastaje s Folićem prije njegovog testiranja. Iz Uprave za kadrove su za portal Aktuelno saopštili da je postupak provjere kompetencija, znanja i sposobnosti sproveden dana 31.03.2022. godine, i to pisano testiranje, odnosno izrada pisanog rada u 7.30h u jednoj od sala Uprave za kadrove, a strukturirani intervju u 10.00h u kabinetu direktorice Uprave za kadrove.

-Imajući u vidu navedeno, ukazujemo da je Uprava za kadrove postupak po javnom konkursu za potrebe Zavoda za zapošljavanje Crne Gore sprovela u skladu sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima i Uredbom o kriterijumima i bližem načinu sprovođenja provjere znanja, sposobnosti, kompetencija i vještina za rad u državnim organima, te apsolutno nema osnova da se postupak testiranja ponovi. Takođe, ukazujemo da ne možemo komentarisati komunikaciju predsjednice Komisije Hadži Vesne Vujošević sa Goranom Folićem, jednim od kandidata i vršiocem dužnosti direktora Zavoda za zapošljavanje, kao ni fotografiju koja je uslikana u holu Uprave za kadrove – zaključili su iz Uprave za kadrove.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miso
07.04.2022-07:58 07:58

Da nije bilo vesne ovaj folic ne 3 nego 33 mjesto ne bih zauzeo , nego ga vesna pogurala da dijeli 3 mjesto sa krgovickom da bi imao pravo biti izabran.

Darja
07.04.2022-09:57 09:57

A sto se mučis moj Foliću i da te izaberu bićeš smijenjen kroz program dubinskog čišćenha Dritanove vlade i ti i Upravni odbor!

nenad.mne
07.04.2022-10:04 10:04

Od 100 bodova, eksperti, ni pola?

Pero sa pumpe
07.04.2022-10:30 10:30

E moj Folicu oćes direkrorsko mjesto pored Davida koji je zavrsio fakultet u Vasingtonu i ekspert je za programe EU Savjeta Evrope,pored Gorana B. koji je doktorirao na trzistu rada i Svetlane koja je magistrirala na ekonomiji i posjeduje desetak certifikata najprestiznih institucija za poslove revizije, javnih nabavki i trzista rada i ima desetogodisnje iskustvo na rukovodećim poslovima u Zavodu. Kako te nije sramota Foliću!

SKANDAL Trećerangirani nastavnik fizičkog i intimus vrha Demokrata Goran Folić izabran za direktora ZZZCG | Skala radio
07.04.2022-17:17 17:17

[…] Kako smo ranije danas objavili, nakon sprovedenog testiranja Uprava za kadrove utvrdila je listu četiri najbolje rangirana kandidata i dostavila je Upravnom odoru Zavoda za zapošljavanje. […]