Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

U narednom periodu još više investicija iz Turske u Crnu Goru

Abazović i ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić, kako je saopšteno iz Vlade, su na upriličenoj radnoj večeri razgovarali su sa predstavnicima biznis zajednice o daljoj privrednoj saradnji dvije države

Crna Gora i Turska su dvije prijateljske države koje svoju saradnju zasnivaju u brojnim oblastima i koje će u narednom periodu nastaviti da šire i unapređuju odnose koje su od značaja za građane obje države, konstatovano je tokom današnjeg susreta odlazećeg premijera Dritana Abazovića sa predstavnicima biznis zajednice Turske.

Abazović i ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić, kako je saopšteno iz Vlade, su na upriličenoj radnoj večeri razgovarali su sa predstavnicima biznis zajednice o daljoj privrednoj saradnji dvije države.

“Abazović i Adžić su tokom razgovora predstavili potencijale za dalje ulaganje u Crnu Goru, sa fokusom na razvoj u oblasti energetike, zasnovane na održivom razvoju, turizmu, saobraćaju i poljoprivredi”, stoji u saopštenju.

U tom smislu, kako je navedeno, Abazović je naglasio da u narednom periodu “očekuje još više turskih investicija”, ponavljajući da je država sa rekordnim stranim prihodovanjem pokazala da “ostaje otvorena za sve zdrave investicije”.

Tokom sastanka konstatovano je da su Crna Gora i Republika Turska dvije prijateljske države koje svoju saradnju zasnivaju u brojnim oblastima i koje će u narednom periodu nastaviti da šire i unapređuju odnose koje su od značaja za građane obje države, jedan je od zaključaka sastanka.

Radnoj večeri, kako se navodi, prisustvovali su – Ahmet Erentok, predsjednik Odbora direktora kompanije Azmont Investments koja je vlasnik rizorta Porto Novi, Naser Alim, predsjednik Asocijacije privrednika Crne Gore i Turske, predstavnici Turkish Airlines, dr Haime el Haite, bivša ministarka zaštite životne sredine Maroka, Osman Gejlan, predstavnik kompanije Jewelry, Junus Sonmez, generalni direktor organizacije ICYF….

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve