Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Otvoren put Jezerine – Lubnice i tunel Klisura; Radulović: Ispitaćemo odgovornost izvođača za kašnjenje

Nakon problema na izgradnji puta Lubnice-Jezerine, koji su bili izraženi u prethodnom periodu, svi građevinski i asfalterski radovi na otvorenoj trasi i u tunelu Klisura kroz Bjelasicu su završeni

Predsjednik Vlade Milojko Spajić sa ministrima Filipom Radulovićem, Vladimirom Martinovićem (koji je ozdravio) i direktorom Uprave za saobraćaj Radomirom Vuksanovićem danas je svečano otvorio put Jezerine – Lubnice i tunel “Klisura” koji je danas pušten u probni rad.

Nakon problema na izgradnji puta Lubnice-Jezerine, koji su bili izraženi u prethodnom periodu, svi građevinski i asfalterski radovi na otvorenoj trasi i u tunelu Klisura kroz Bjelasicu su završeni.

“Veliko nam je zadovoljstvo da ovaj jedan dugoiščekivani projekat puštamo u probni rad. Lokalni pristupni putevi nisu na zavidnom nivou, ali radićemo i na tome u narednim mjesecima, ali je najbitnije da se put od Berana i vasojevićkog kraja prema Podgorici skratio za nekih 30 do 40 minuta. Ovo je jedan u nizu projekatra kojim se sjever povezuje sa ostatkom Crne Gore. Infrastrukturno povezivanje Crne Gore je prioritet ove Vlade i samim tim će se otvarati nova radna mjesta, nove ekonomske mogućnosti, podizaće se standard naših građana,” kazao je predsjednik Vlade Crne Gore, Milojko Spajić.

Spajić je čestitao svim uključenim stranama u ovom projektu, ministrima, direktoru Uprave za saobraćaj, predsjednicima Opština i predstavnicima EBRD-a.

Riječima zahvalnosti priključio se i ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović, ali se osvrnuo i na značajno kašnjenje završetka radova.

“Moram da se zahvalim mještanima ovog područja zbog strpljenja i moram reći da nikada nije bila realna priča da će ovaj tunel biti otvoren do kraja prošle godine. Ispitaćemo odgovornost izvođača, to što su radovi mnogo skuplji i što su trajali mnogo duže nije prihvatljivo za ovu Vladu. Rokovi moraju da se ispoštuju kad se potpišu sa državom,” istakao je Radulović.

Osnovni Ugovor sa izvođačem radova (Euro-asfalt d.o.o) potpisan je na iznos od 34.694.804,35 €.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
18.03.2024-20:40 20:40

Kolašin će da bude devastiran saobraćajem iz Vasojevića. Morala se napraviti zaobilaznica oko Kolašina, ovako će se grad zatrpati autima sa sjevera.