Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić za jedan od najtiražnijih medija u Japanu: Japanske tehnologije za modernu Crnu Goru

U intervju je naglasio i važnost realizacije ideje otvaranja Montenegro biznis distrikta koji bi se nalazio na lokaciji između centra Podgorice i aerodroma.

Crna Gora može mnogo toga da nauči od Japana, a posebno u dijelu korišćenja modernih tehnologija, istakao je predsjednik Vlade Milojko Spajić u intervjuu za Jomiuri Šinbun (Yomiuri Shinbun).

Spajić je diplomirao na ekonomskom fakultetu Univerziteta Saitama, zbog čega je njegov dolazak na čelo Vlade pobudio veliko interesovanje među japanskim medijima, a prvi intervju dao je za jednu od najtiražnijih dnevnih novina.

Spajić je istakao da visoko cijeni saobraćajnu infrastrukturu u Japanu, kao i način na koji urađena dekarbonizacija energetskog sektora.

“Pored toga konstatovao je vrlo uspješne metode upravljanja otpadom zbog čega želi da se uspostavi saradnja sa japanskim kompanijama kako bi nove tehnologije stigle u Crnu Goru”, saopšteno je iz Vlade

U tom kontekstu je otvaranje ambasade u Tokiju važno, pa je premijer rekao za Jomiuri Šinbun da će se raditi na njenom otvaranju u najskorijem roku.

U intervju je naglasio i važnost realizacije ideje otvaranja Montenegro biznis distrikta koji bi se nalazio na lokaciji između centra Podgorice i aerodroma.

Premijer je, poredeći distrikt sa Marunoučijem (Marunouchi – distrikt u Tokiju gdje se nalaze predstavništva velikog broja vodećih japanskih i stranih kompanija), istakao da je cilj privlačenje investicija međunarodnih kompanija od kojih se očekuje da u Crnoj Gori otvore svoja predstavništva za Balkan i Evropu.

U završnom dijelu razgovarano je i o uticaju Crne Gore, kao NATO članice, na stabilnost regiona, a predsjednik Vlade je zaključio da bi naša zemlja mogla odigrati važnu ulogu na tom polju za Zapadni Balkan, jer ima odlične odnose sa svim susjedima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
06.04.2024-16:04 16:04

Milojko je sa Jakovom i Podoljubom, službeno putovao na Olimpijadu u Tokijo, o trošku građana Crne Gore. Tamo su službeno bili, da bi navijali za Đokovića. Spajić je reka tada da su oni u Japan, da bi ugovorili velike investicije iz Japana. Od tada evo proteče 3 godine i više, od investicija ništa. Milojko je obični folirant i neznalica, a Japancima je senzacija, kako takva neznalica i folirant, može postati premijer u bilo kakvoj državi. Poslije toga u Japanu je došlo do teških zemljotresa, a sumnja se da ih je izazva Podoljub, koji je uvježbava pomjeranje planina. Jakov je proučava,… Pročitaj više »