Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Solar gradnja primjer uspješne saradnje Ministarstva, uprave i sindikata

Ovo je, dodaju, najbolji pokazatelj da su, kada dnevna politika ustupi mjesto struci, rješenja moguća na zadovoljstvo svih

Slučaj 30 zaposlenih u Solar gradnji na sjeveru države primjer je uspješne saradnje Ministarstva energetike i rudarstva, uprave Solar gradnje na čelu sa direktoricom Valerijom Saveljić i sindikata, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

“Imajući u vidu značaj svakog radnog mjesta za sjeverni region, ministar energetike i rudarstva prof. dr Saša Mujović aktivno se uključio u traženju načina da se 30 radnika koji su ostali bez posla u Solar gradnji, ponovo angažuje na mjestima na kojima za to postoji potreba. To ne bi bilo moguće bez izuzetno konstruktivne saradnje uprave kompanije, u prvom redu direktorice Saveljić, koja je se na profesionalan način odnijela prema ovom pitanju, maksimalno se posvetivši iznalaženju održivog rješenja”, kaže se u saopštenju.

Ovo je, dodaju, najbolji pokazatelj da su, kada dnevna politika ustupi mjesto struci, rješenja moguća na zadovoljstvo svih.

“Takođe, Ministarstvo energetike i rudarstva pozdravlja konstruktivan odnos zaposlenih, kao i Sindikata metalsko rudarskih radnika Unije slobodnih sindikata i razumijevanje da se djeluje u mjeri mogućeg, lišenog podizanja nerealnih očekivanja. Ministarstvo energetike i rudarstva će nastaviti politiku u pravcu ozdravljenja preduzeća u svom resoru, uvažavajući ekonomske postulate u razvoju energetike i rudarstva, kao i očuvanju broja zaposlenih i standarda građana, posebno na sjeveru države, u mjeri u kojoj je to maksimalno moguće”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve