Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Treba pomoći i nezaposlenima koji nijesu u evidenciji Zavoda za zapošljavanje

Nedavno je Vlada Crne Gore donijela novi paket mjera pomoći čiji je cilj da se građani i privreda lakše izbore sa razornim ekonomskim posljedicama pandemije koronavirusa

U Socijalističkoj narodnoj partiji smatraju da novim paketom mjera treba pomoći i nezaposlenima koji se ne javljaju na evidenciju Zavoda za zapošljavanje.

”Nedavno je Vlada Crne Gore donijela novi paket mjera pomoći čiji je cilj da se građani i privreda lakše izbore sa razornim ekonomskim posljedicama pandemije koronavirusa.

Prvi segment ovog paketa je podrška ranjivim kategorijama stanovništva u iznosu od sedam miliona eura, i to u prvom kvartalu. To podrazumijeva jednokratnu pomoć od 100 eura za osobe koje su krajem prošle godine bile upisane u registar nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, ne sporeći značaj ove mjere, moramo zapaziti da se među onima kojima će se pružiti pomoć ne nalaze i osobe koje se ne javljaju Zavodu za zapošljavanje svakog mjeseca jer im je ta ustanova ponudila takvu opciju.

”Ne vjerujući da preko ZZZ mogu pronaći zaposlenje, mnogi su se odlučili za ovu mogućnost, pri čemu im nije rečeno da će na ovaj način izgubiti i neke druge povoljnosti, kao što je u ovom slučaju pomoć od 100 za nezaposlene osobe”, saopšteno je iz SNP-a.

Iz ove stranke podsjećaju da ni ranijim paketima pomoći ova kategorija stanovništva nije bila prepoznata kao prioritetna za dobijanje bilo kakve novčane podrške.

”SNP smatra nepravednim to što je ovim licima onemogućeno da dobiju pomenutu pomoć, pa zbog toga pozivamo nadležne instituacije da i ovim građanima, kojih nije mali broj, obezbijede određenu vrstu pomoći koja će im pomoći da koliko-toliko premoste težak period korona krize”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve