Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Šćuric opisao putovanje po crnogorskom primorju: Šest sati za prelazak 60 kilometara, bravo Crna Goro

''Procjena putovanja Google mapsa je bila osam sati, no trebalo nam je 13.30 sati'', rekao je Šćuric

Vazduhoplovni hrvatski analitičar Alen Šćuric opisao je svoje putovanje automobilom od Zagreba do Budve za koje mu je trebalo 13.30 sati. Naime, kako je opisao Šćuric na portalu zamaaero.com, za 60 kilometara po crnogorskom primorju trebalo mu je šest sati, a usput je opisao da je najgore na trajektu koji su “čekali više od sat i po” a pritom su, prema njegovim tvrdnjama, tri vozila “vezana i ne saobraćaju”.

“Za sve one koji se pitaju trebaju li avionske linije prema Crnoj Gori, treba li ih subvencionisati i treba li aerodrome dati u koncesiju eto mog iskustava od subote. Procjena putovanja Google mapsa je bila osam sati, no trebalo nam je 13.30 sati”, rekao je Šćuric.

U Zagrebu su, naveo je, čekali pola sata na naplatnim kućicama ali to je google maps već ukalkulisao.

“Kroz Hrvatsku smo zapeli na 3-4 mjesta gdje je saobraćaj zastao, a na još toliko mjesta je brzina bila 40 km/h. Bila je enormna gužva sve do Zadra, no ipak je većinu autoputa saobraćaj tekao oko 100 km/h, na dobrom dijelu i 130 km/h”, dodao je on.

Prema riječima Šćurica, golgota je krenula dolaskom na crnogorsku granicu.

“Na granici smo čekali dva sata. Ok, Crna Gora nije kriva za ovo, red je na hrvatskoj strani radi EU kontrole. Hrvatski prelaz ima samo dvije trake. Čestitamo! Na crnogorskoj strani čeka se tek desetak minuta. No, potom zastoj na ulazu u Herceg Novi, pa na izlazu iz Tivta. Na oba ova dijela doslovno stojite. No, najgore je na ulazu u Budvu. Devet kilometara prije Budve stanete. I vučete se puževim korakom. Stani-kreni-stani-kreni. Prolaz kroz Budvu je istinski užasan bez obzira na saobraćajnicu sa četiri trake”, opisao je hrvatski analitičar.

Šćuric kaže da je najgore na trajektu.

“Trajekt smo čekali više od sat i po. Red je doslovno od naselja Beošića, pa je haos kroz cijelu Bijelu. Ni putnici za Kotor ne mogu proći, pa i oni moraju čekati. Kada dođete u luku kipite od bjesnila jer tri trajekta ne voze. Doslovno su vezani i ne saobraćaju. Bravo Crna Goro”, istakao je u tekstu na portalu zamaaero.com.

Prema njegovim riječima, sveukupno kroz Crnu Goru mu je trebalo punih šest sati.

“Za 60 km. Dakle, prosječna brzina 10 km/h. Skoro bi brže došao pješke, duplo brže bi došao biciklom. Majko mila. I sad neka mi neko još kaže da aerodromi u Crnoj Gori nisu presudni. Pobogu! Pa ako mi iz Zagreba treba 13:30 sati, onda iz Središnje Evrope treba 19-30 sati. Pa ko će onda doći automobilom u Crnu Goru. A željeznica i brodske veze su još gore od cesta”, poručio je na kraju Šćuric.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anthropos
18.07.2023-17:01 17:01

Dritan je “za kiio mesa (zarada od trajekta) ubio vola (crnogorski turizam)”?