Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Rovčanin: Pozivamo KAP na nastavak pregovora

,,EPCG nije neprijatelj KAP-a''

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin u izjavi za portal RTCG ponovo je upravi KAP-a uputio poziv za učešće u pregovorima o definisanju ugovora za sljedeću godinu o cijeni struje.

“Povodom današnjeg istupa direktora firme UNIPROM, kojim se najavljuje gašenje KAP-a, EPCG još jednom ponovlja poziv za učešće u pregovorima o definisanju ugovora za sljedeću godinu, imajući u vidu da do sada nijesmo dobili niti jedan cijenovni predlog druge strane uvažavajući novu realnost na tržištu električne energije”, poručio je Rovčanin.

Još jednom ponavlja da EPCG nije neprijatelj KAP-a.

“Niti se zalažemo da se isti ugasi, već pokrećemo pregovore o korekciji cijene koja bi se vezala za tržište električne energije i nudimo popust”, kazao je Rovčanin.

EPCG, kako navodi, ne može da dopusti da se, isporukom električne energije po aktuelnoj cijeni, generiše gubitak od preko 60 miliona eura.

“S tim u vezi, čvrsto opredijeljeni za zaštitu interesa kompanije, time i energetske snage cijele države, EPCG želi da sačuva svoju finansijsku stabilnost tako što će, novim ugovorima, uvažiti realnost u vidu rasta cijene električne energije na tržištu. Sjutra ću zajedno sa kolegama iz Odbora direktora i menadžmenta na sjednici, informisati Vladu Crne Gore u svim detaljima pregovora, kao i finansijskim efektima”, zaključio je Rovčanin.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve