Ponedjeljak, 27 Septembra, 2021
Rubrika:

Region se odlučio za modernizaciju željeznice i ponovno uspostavljanje veza između gradova

Samit je održan u organizaciji Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, Evropske investicione banke (EIB) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a pod okriljem Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI)

Delegacija Ministarstva kapitalnih investicija na čelu sa ministrom Mladenom Bojanićem učestvovala je na prvom Željezničkom samitu Zapadnog Balkana koji se održao danas u Beogradu.

Samit je održan u organizaciji Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, Evropske investicione banke (EIB) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a pod okriljem Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI).

Kako su kazali, izgradnja moderne, digitalizovane željezničke mreže, sa direktnim ekspresnim vozovima koji povezuju najznačajnije gradove u regionu doprinijeće uspostavljanju bolje povezanosti, obezbijediti sigurniji oblik transporta za poslovna i privatna putovanja na Zapadnom Balkanu kao i održivosti životne sredine. Ova odluka je, kako dodaju, prepoznata kao osnovni prioritet dokumenta pod nazivom Posvećenost željeznici koji je danas tokom samita potpisan od strane resornih ministara u regionu.

“Samit je okupio ministre čijim resorima pripada sektor saobraćaja zemalja Zapadnog Balkana i graničnih zemalja, predstavnike Evropske komisije i profesionalaca iz oblasti željezničkog saobraćaja koji su razgovarali na temu unapređenja regionalne i evropske saobraćajne politike i doprinosa izgradnji digitalizovanih i održivih sistema željezničkog saobraćaja u regionu”, navodi se u saopštenju.

Učesnici su se, kako navode iz MKI, saglasili i odredili prioritete koji uključuju ponovno uspostavljanje mreže vozova u cilju bolje povezanosti u regionu i EU, unapređenje procesa digitalizacije sistema željeznica u oblasti razmjene podataka kod prekograničnog prevoza putnika i robe, poboljšanje bezbjednosti pružnih prelaza kao i otvaranje željezničkog tržišta.

„Ekonomsko-investicioni plan Zapadnog Balkana predstavlja razvojnu kapiju Crnoj Gori u rekonstrukciji i modernizaciji željezničke infrastrukture i vozila, a sve u cilju unapređenja ukupne putne infrastrukture ka punoj digitalizaciji. Tako ćemo našim građanima, privrednicima i gostima omogućiti, uz očuvanje životne sredine, bezbjedan i efikasan željeznički prevoz. Naravno, ne smijemo zaboraviti na željeznički kadar, njihova uloga je najvažnija u cijelom procesu pa svi zajedno moramo uložiti dodatne napore da se njihova društvena i ekonomska pozicija ojača“, istakao je Bojanić.

„Siguran sam da će prvi Željeznički samit Zapadnog Balkana odigrati ulogu pokretača i uticati na pozitivne promene u oblasti investicija u željeznički saobraćaj i reformu politika vezanih za željeznicu. To će učiniti da željeznički saobraćaj ponovo postane atraktivan za građane i poslovne ljude u regionu. Ovo se može postići istovremenim radom na dva kolosjeka – kroz usvajanje standarda i izgradnju i poboljšanje postojeće infrastrukture. Drago mi je da vidim da je samit okupio i kreatore politika i predstavnike finansijskih institucija koji zajedno mogu da dovedu do pozitivnih promjena. Imajući u vidu da željeznički saobraćaj ima najmanje štetan uticaj na životnu sredinu, on je odgovoran za izuzetno mali postotak emisija gasova sa efektom staklene bašte i ima veliki potencijal da doprinese ekonomskom napretku cijelog regiona“, izjavio je gospodin Matej Zakonjšek, direktor Stalnog sekretarijata Transportne Zajednice.

„EBRD pruža podršku zemljama Zapadnog Balkana u procesu ozelenjavanja svojih privreda i nešto manje od polovine naših investicija je usmjereno ka projektima koji podržavaju zelenu agendu. Obzirom na činjenicu da se svijet okreće zelenijim i odgovornijim oblicima transporta, a uz dostupna finansijska sredstva, ovo je prilika koju zemlje Zapadnog Balkana ne smiju da propuste da investiraju u svoje željeznice. Zajedno sa EU i EIB, mi smo posvećeni pružanju kontinuirane podrške u vidu struktuiranih i priuštivih finansijskih sredstava za razvoj željeznice kao održivog, zelenijeg i bezbjednijeg oblika transporta u zemljama Zapadnog Balkana“, izjavila je Nandita Paršad, direktorka Grupe za održivu energiju, EBRD.

Ljiljana Pavlova, potpredsjednica EIB za region Zapadnog Balkana kazala je da EIB rado podržava sve inicijative koje će ubrzati modernizaciju željeznica u skladu sa standardima EU.

“Pametnije, bezbjednije i digitalizovane željeznice u cijelom regionu će doprinijeti da se bolje suočimo sa problemima u očuvanju životne sredine i omogućiti prelaz na održivije oblike transporta. Kako bi ovaj cilj bio postignut, željezničkom sektoru su neophodne velike investicije i tehnička podrška, a EIB će biti spremna za primjenu Ekonomsko-investicionog plana i pružanje pomoći lokalnim partnerima u pristupu raspoloživim fondovima. Uz svoje desetogodišnje prisustvo u regionu i kao lider u oblasti investicija u željeznički saobraćaj, EIB je samo od 2009. godine uložila blizu 10 milijardi EUR, a više od 5 milijardi EUR je uloženo u transportni sektor.

EIB će uskoro pokrenuti novu Politiku za investiranje u transport u cilju suočavanja sa postojećim izazovima i obezbjeđenja prelaska na bezbjedne, dostupne, zelene i efikasne oblike transporta za budućnost. A ovaj region će predstavljati sastavni deo ovog procesa“, izjavila je Pavlova.

Samit je organizovan da koincidira sa dolaskom voza „Connecting Europe Express“. Osmišljen u okviru Evropske godine željeznice, ovaj voz, koji će proći kroz 26 evropskih zemalja, je doputovao u Beograd 12. septembra odakle će nastaviti svoj put ka Skoplju i dalje. Evropska godina željeznice predstavlja dio napora EU, a u okviru Evropskog zelenog plana (European Green Deal) sa ciljem prelaska na održivu privredu kroz postizanje klimatske neutralnosti do 2050. godine.

Jedan od ključnih elemenata ovog plana je, naglašavaju iz MKI, uvođenje čistijih i zdravijih oblika transporta, obzirom na činjenicu da je sektor saobraćaja odgovoran za oko 25% emisija gasova sa efektom staklene bašte u EU.

“Evropski zeleni plan teži da postigne smanjenje nivoa emisija za 90% do 2050. godine. Željeznički saobraćaj je odgovoran za samo 0,4% ukupnih emisija gasova sa efektom staklene bašte u EU, i ispušta daleko manje CO2 od drumskog ili avio saobraćaja i predstavlja najodrživiji, najinovativniji i najbezbjedniji oblik transporta u EU. U poređenju sa EU gde je elektrifikovano 75% ukupne željezničke mreže, na Zapadnom Balkanu ta brojka iznosi manje od jedne trećine”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

U ponedeljak malo do umjereno oblačno, toplo i sparno

Sjutra će u Crnoj Gori biti malo do umjereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima, toplo i sparno vrijeme. Poslijepodne u sjevernim, a tokom noći i...

Fernandeš ne gubi samopouzdanje: Ponovo će šutirati penal bez straha

Promašeni jedanaesterac u meču sa Aston Vilom, nije uticao na samopouzdanje Bruna Fernandeša. Fudbaler Mančester junajteda najavio je da će preuzeti odgovornost za šutiranje penala...

Švajcarska na referendumu rekla da istopolnim brakovima i usvajanju

Švajcarci su se na današnjem referendumu odlučno odlučili u korist braka za sve, odnosno mogućnosti sklapanja i istopolnih brakova, što je veliki poraz za...

Pobjede Sutjeske i Budućnosti

Fudbaleri Sutjeske i Budućnosti ostvarili su pobjede u devetom kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige. Sutjeska je u Baru savladala Mornar i upisala sedmu pobjedu...

1. CFL: Pobjede Budućnosti i Sutjeske

Dva sata i 15 minuta je trajao meč između Petrovca i Budućnosti pod Malim brdom. Zbog navijača gostiju je duel bio prekinut gotovo pola sata,...

Najčitanije

Povezano

Đukanović: Između stabilnosti Balkana i integracije mora se povlačiti znak jednakosti

Problem na Zapadnom Balkanu narasta i danas više ne treba primarno potencirati pitanje tempa proširenja, nego treba potencirati pitanje ugrožene stabilnosti, a to nas...

Šehović: Jasna poruka novog izaslanika Stejt departmenta za Zapadni Balkan

Poslanik SD-a Damir Šehović komentarisao je izjavu Gabrijela Eskobara, zamjenika pomoćnika državnog sekretara za evopska i evroazijska pitanja i novog izaslanika Stejt departmenta za...

Bojanić: Vladi treba jača politička podrška

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić saopštio je da neće kočiti rekonstrukciju Vlade Crne Gore, ali da joj je potrebna jača politička podrška. Bojanić je...

Von der Lajen iduće nedjelje u posjeti Zapadnom Balkanu

Predsjednica Evropske komisije, Ursula Von der Lajen sljedeće sedmice će posjetiti šest zemalja Zapadnog Balkana, objavila je komisija. Von der Lajen počinje zapadnobalkansku turneju u utorak posjetom...

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
komita
13.09.2021-22:03 22:03

veoma dobro smo povezani vazdušnim, pomorskim i drumskim saobraćajem ali mi nikad neće bit jasno zašto se ništa ne radi na izgradnji pruge nikšić čapljina koji nam je jedina ćeljeznička veza sa zapadom.