Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Realizovali trećinu preporuka

Revizori su utvrdili da je od ukupno deset preporuka realizovano tri, pet djelimično, jedna je u fazi realizacije, dok se za jednu nijesu mogli uvjeriti u status

Ni nakon treće kontrole Državne revizorske institucije (DRI) Demokratska partija, na čijem je čelu Fatmir Đeka, nije realizovala ni polovinu preporuka iz revizije koja je rezultirala negativnim mišljenjem na pravilnost poslovanja i pozitivnim uz skretanje pažnje na finansijski izvještaj za 2020. godinu.

Revizori su utvrdili da je od ukupno deset preporuka realizovano tri, pet djelimično, jedna je u fazi realizacije, dok se za jednu nijesu mogli uvjeriti u status.

Tako bi DP do kraja godine trebalo do kraja da ispravi neregularnosti koje se odnose na isplatu zarada, smanjenje gotovinskih plaćanja, evidenciju svih akata, poštovanje propisa oko službenih putovanja i rokova za predaju IOPPD obrazaca, te finansiranja rada ženske organizacije.

Revizori se nijesu mogli uvjeriti da li se troškovi izborne kampanje plaćaju na način predviđen zakonom.

DP je 2020. godine iz državnog budžeta za redovan rad i izbornu kampanju dobila 88 hiljada eura, iz lokalnih samouprava 13,4 hiljade eura, dok prihoda iz privatnih izbora nije bilo.

Najviše novca potrošeno je na službena putovanja i naknade 25,8 hiljada, na reklame 22,1 hiljadu, na ugovore o djelu 15,7 hiljada, a na reprezentaciju 14,8 hiljada eura. Ukupni rashodi iznosili su 105,8 hiljada eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve