Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Raspisan javni poziv za nastavak rekonstrukcije šetališta na Jazu

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore raspisalo je danas Javni poziv za izgradnju i uređenje druge faze šetališta u zaleđu budvanske plaže Jaz. Nastavak pješačke staze prostiraće se od postojećeg – završenog šetališta prve faze radova, obalnim zidom ispod katastarske parcele broj 70 K.O

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore raspisalo je danas Javni poziv za izgradnju i uređenje druge faze šetališta u zaleđu budvanske plaže Jaz. Nastavak pješačke staze prostiraće se od postojećeg – završenog šetališta prve faze radova, obalnim zidom ispod katastarske parcele broj 70 K.O.

foto Morsko dobro

“Prijevor I, do zapadnog kraja plaže Jaz, na katastarskoj parceli broj 96 K.O. Prijevor u ukupnoj dužini od cca 226 metra2, pojašnajvaju u saopštenju.

Radovi na rekonstrukciji i izgradnji druge faze odnosiće se na uklanjanje starih djelova betona ispred objekata, trasiranje staze do krajnjeg zapadnog dijela plaže, izgradnju potpornih zidova južnom stranom prema moru, a potom i popločavanje prefabrikovanim betonskim pločama kakve su postavljene na prvom dijelu šetališta.

U okviru ovog posla planirano je i hortikulturno uređenje na jednom segmentu uz šetalište – sadnja palmi i drugih mediteranskih sorti, postavljanje nove javne rasvjete na metalnim stubovoma visine 10 metara, kao i postavlajnje odgovarajućeg parkovskog mobilijara, saopšteno je iz JP za upravljanje morskim dobrom.

“Javni poziv za izvođača radova trajaće 60 dana, a posao uređenja kompletne staze trebao bi da bude završen do početka naredne turističke sezone. Procijenjena vrijednost ovih radova, sa uračunatim PDV-om, iznosi oko 234.000,00 eura, dok će kroz nekoliko dana biti raspisan javni poziv za odabir vršioca stručnog nadzora”, dodaju u saopštenju.

Podsjećamo da je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore početkom ove godine završilo radove na uređenju I faze šetališta, odnosno popločavanje, hortikulturno i parkovsko uređenje ranije definisane pješačke staze duž plaže Jaz.

“U prvu fazu radova Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je investiralo 160.000,00 eura, a cjelokupan posao uređenja kompletnog poteza šetališta na Jazu (2 faze) sa projekotovanjem, izgradnjom i nadzorom vrijedan je oko 450.000,00 eura”, dodaje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve